onsdag 16. mars 2011

En stakkars blodbeger

Jeg har hatt en massakre på planterommet. Det vil si, det er vel mer snakk om en utstrakt tørstedød. Jeg har undervurdert hvor mye vann sånne små spirer trenger, rett og slett. Da jeg tok meg tid til å vanne, lå det meste flatt. Én stakkars blodbegerspire har klart seg. Jeg hadde ganske mange. Men nå har jeg tenkt å satse på stauder i krukkene i år i alle fall, sånn i hovedsak, så det er ingen totalkrise. Tomatplantene ser ut til å ha klart seg sånn akkurat, så det går bra. Physalisen har spirt nå, så de har også kommet inn der.

Det blir nok planter i år også. Bare ikke så mange blodbegere som det først så ut for. ;)

torsdag 3. mars 2011

Oxalis-gevinst

På forrige hagelagskveld (årsmøtet?) vant jeg ei svart potte med jord. Med fulgte en lapp som det sto Oxalis på, og "bruksanvisning" med hvordan man skal stelle denne. Satte den i et stuevindu, og ikke lenge etter begynte det å spire i potta. Og nå, har den begynt å blomstre faktisk. Det er nå bladene som er kulest på denne, men blomstene var nå søte de også. :)

I dag har jeg vært rundt i bokhandlene her på Mammut-salg. Notabene har nemlig begynt med 50% på mammutprisen, og da begynner jeg å synes det er passelig. :) Det betyr nemlig 65 kroner for Damms roseleksikon, for eksempel. :) Det ble noen hagelagsgevinster ja, og så skal jeg nok ha den ene boka sjøl. I potter og kar, den fant jeg inspirerende nå. Dukker vel opp i hagebokbiblioteket til hagelaget etterhvert antar jeg. ;)