mandag 25. april 2011

Raking, potting og ugress

Ikke allverdens til vær i dag, men jeg rakk å få gjort litt i hagen likevel. Har raka litt plen, det er gørr kjedelig og plen er lite interessant, men det er nå akkurat som det blir fortere grønt om man gjør det. Og grønt er jo bra!

Tok også en liten runde i bedene og spadde opp frøplanter, som ble plassert i potter. Fort gjort. Og så har jeg tatt den etterhvert rutinemessige sjekken i baljene ved drivhuset, og lagt jorda på plass der. Hva det er som graver tingene opp der vet jeg ikke, men skjæra er mistenkt nr 1.

Det var nå egentlig alt jeg rakk i dag. :(

Dagens blomstring her. 

fredag 22. april 2011

Flott vårvær, kule Meconopsis-småttiser

I dag klarnet det opp og ble flott vær. Fin dag for å ta det med ro og pusle i hagen. Kunne nok padla i dag, men det får vente. Det er såpass masse som må gjøres her nå, at det måtte prioriteres. Noen tomater har blitt pottet om, og noen aurikler har kommet i jorda ute, i en av baljene ved drivhuset.

Der fant jeg først en liiiten liljeløk, var nå glad for det at den hadde overlevd der i det hele tatt. Hadde jeg ikke regnet med. MEN da jeg gravde videre fant jeg maaange flere småløker, og to STORE. Så den hadde ikke bare såvidt overlevd, men formert seg noe allmektig. Stilig. Husker ikke hva den het, men den var rød/dobbel. Flott!

Meconopsisen på bildet finner jeg ikke navnet på, men det må være den som har sådd seg i det ene bedet. Fullt av småplanter, som jeg skal plante i potter etterhvert. Ellers er det forskjellig som titter fram her og der - sågar fant jeg en hundetannløk OPPÅ et bed i dag. Ingen røtter, men et blad var det jammen meg kommet ut av den likevel. Sneglespist og trasig, stakkar.

Har rydda litt planterester her og der, og rabarbraen har fått seg kompost. Det spretter overalt!!!

- Håper ikke det blir ALT for masse vinter igjen før sommeren, da er det mye som kan fryse tilbake.

tirsdag 19. april 2011

Sådd, rydda, sortert, potta - gjort en del!!!

I går snødde det. Jeg sprang ut i hagen for å ta bilde av klosterklokkene i snø, da jeg oppdaget disse. Ante ikke at de sto med knopper en gang, men joda, der sto de på dette viset. Ligger litt snø oppi den til venstre, faktisk. :) Fikk ikke gjort så mye i hagen, for jeg dro på skitur og seinere var det andre ting som ble prioritert.

I dag var det finvær. Ikke steiksol, men den kom passelig gjennom et tynt skylag - og stort sett oppholdsvær. Og, jeg har fått gjort litt i hagen. Jeg har rydda litt bed, fjernet daue planterester og ugress. Har spadd opp noen småplanter og pottet dem for planteloppisen hagelaget skal ha. Sjekket fjorårssådden og fant en potte hvor en Meconopsis hadde kommet seg såvidt opp over levermosen - fjernet mer levermose og jammen var det massevis av meconopsiser under der. :D De ble potta opp, selvsagt. Og så har jeg sådd noen sorter til, og potta opp de siste småløkene.

Så har jeg tatt en del bilder. Krokus er definitvt ikke det beste å ta bilde av for dårlige rygger, men jeg synes nå jeg fikk noen ok knipser likevel. :)

Definitivt bra dag mot stressnakke og hauverk. :)

søndag 17. april 2011

Liljer som råtner. :(

Kul, mørk spire. Hekseplante.
Ja dessverre, liljer kan råtne. :( Jeg var ikke med på import i fjor, men en elskverdig sjel sendte meg en løk av hver sort hun hadde bestilt. Så blei jeg med likevel. :D Disse potta jeg og satte i drivhuset, plasserte ut etterhvert. Funket flott. Gjødslet godt i pottene, så løkene skulle bli feite. De fleste fikk stå i pottene sine over vinteren - la dem på siden så de ikke skulle fylles. Men antagelig for seint. :(

For i dag har jeg sjekka de resterende, og der var det to som var så råtne at jeg er ikke sikker på om det blir noe som helst av det lille harde jeg klarte å finne inni alt råttengaumet. :( MEN særlig en løk var ikke råtten i det hele tatt, og den var blitt STOR! Sånn skikkelig stor altså. Kjempefint!

Alle løkene hadde produsert en del småløker. Disse skal jeg sette i potter med god gjødsling, og så bærer det antagelig ut i drivhuset for oppfeiting, så de får lang sesong. Satser på at det funker bra.

Har gjort klart noen sorter til for såing, så får vi se om jeg husker det i morra.

- Drittvær - det sludder!

onsdag 13. april 2011

Endelig skjer det ting

Endelig skjer det ting ute, man kan se at det blir både vår og sommer i år også. Ting blomstrer allerede, faktisk. Genibedet beviser nok en gang at man kan ordne seg tidligere vår ved å tenke gjennom hvor hen man planter ting. Her er det flere uker tidligere vår enn andre plasser på tomta.

Her om dagen tok jeg en liten runde i drivhuset. Der er ikke klart ennå, men nå er det i hvert fall noe bedre plass der. Gammel jord er kastet ut, potter ryddet og litt diverse. Noe mer gjenstår - men snart er jeg klar.

Inne er jeg seint ute, men det vokser nå litt. Har tatt litt stiklinger av diverse, tomat og physalis vokser fint på planterommet. Fant noen liljeløker avglemt i drivhuset, de ble tatt inn og ut av pottene. Der hadde det goodygoody dannet seg småløker, som nå har blitt plassert i godt gjødslete potter for oppfeiting. :) Her skal det bli nye løker. De gamle har også fått ny jord i potta.

Flere kule stauder ser ut til å ha overvintret. Dessverre har ugresset i bedene også gjort det - jeg må ta en sjau snarest mulig for å fjerne det nå mens det er lettest å se dem. Kjedelig, men mindre jobb nå enn seinere.

Og så må plenen rakes. Årets brøytere har lagt halve veien innpå der, ser det ut for. :(

Men det blir vår og sommer i år også! Om flere skulle ha vært i tvil.

- Bildet er av en djævel som selvsagt er tidlig ute, løvetanna. Men dette er den rosa sorten, så det var faktisk fint å se at den har overlevd. :D