tirsdag 19. juli 2011

Ugresset gror

Ugresset gror som bare det. Denne primulaen her kan man såvidt skimte begynner på blomstring runde 2. Siden sist runde har den blitt innballet i noe ugressgreier. :( Jaja. Hele området her må visst graves opp og gjøres noe med.

Nå er tiden kommet da hver dag starter med jordbær! :D Hurra!

Rett og slett!

tirsdag 12. juli 2011

Salsa og rabarbrasaft, nytt bed

Det er ikke så mye som foregår i hagen for tiden, annet enn at gresset gror. Bare litt småtteri innimellom - som at jeg har begynt å gjøre litt med skråen det har ligget plast på i fem år eller noe sånt. Jorda der er lite å skryte av, steinhard og sandgrusete, men det får bli som det blir. Vi prøver litt, og ser hva som har overlevd der til våren. Det kan fort gå bra, det blir nå ikke stående vann der i hvert fall.

Har spist de første tre jordbær, og i dag har jeg også høstet tomater nok til å lage en salsagreie som jeg skal spise til kvelds. :) Rabarbra er plukka, saft er kokt og satt i fryseren. Det var vel dét.

lørdag 9. juli 2011

Tomatsesong

Fint vær. Nordavinden har løyet, i dag har det til og med vært mygg. Vanneren står på så det kanskje blir potet i år. Hmmm.

Jeg har ordnet noen stiklinger i dag. Svartrips og blærespirea. Har mest tro på førstnevnte, sjøl om det er generelt noe seint for sånt. Har planer om å gjøre et forsøk på Rosa moyesi også.

Nå har det modnet såpass masse tomater at det går an å   lage noe av dem, ikke bare gumle dem i seg etterhvert som de modner. Den som står inne i stua må være Gardeners Delight. God!

mandag 4. juli 2011

Hager skal også nytes

Det er nydelig vær for tiden. Egentlig skulle jeg nok klippet plen en runde til, men i går klarte jeg å ramle, og slå skallen på den ene steinen som var der. (Neida, jeg var helt edru.) Så i dag har jeg bare benytta finværet til å rusle rundt og kikke i hagen. Der var det kommet noen nye blomster, blant annet en Nomocharis, hurra. De er aldeles nydelige, rett og slett.

Burde nok planta jordbær, men kom meg ikke til det i dag heller. De bør jo få rota seg før vinteren.

På bildet er Rosa moyesii (tror jeg det var?), den vi var på tjuvtokt og skaffet oss for noen år siden. Da var det bare en knøtteliten sak, når står den med en hel del blodrøde, enkle blomster. Vakker!!!

fredag 1. juli 2011

Man har for mye plen

Felles for mange hager er at det er for mye plen. Det grønne gresset binder jo hagen fint ihop, men det blir jo fort for langt!!! Særlig hvis man har vært så stupid at man har gjødslet på våren... Uff uff uff, aldri gjødsle...

Etter hagefestivalen orket jeg bare ikke mer hage med det samme, så den fikk gro... I dag har jeg tatt den. Da sto alt gresset i full frøing! Jaja, nå er hele ferdig klippet. Får ta en ny runde så snart som mulig, så blir det vel bra.

Ellers har jeg bare prikla litt innimellom, og tatt litt bilder. Ikke så masse fres. JO!!! Physalisen har visst tenkt å blomstre, endelig!!! Den står med knupper nå! Men den er jo blitt ALT for stor og høy. Jaja. Bare det blir frukt av det snart, så. :)