søndag 21. september 2008

Berg det som berges kan - og planlegg drivhus!


Nå er det ufyselig vær ute her, bildet viser stemningen ute i formiddag. (Alle planter heller rett mot nord.) Høstværet er ankommet, og det skal visst vare en stund. :( I går kveld måtte jeg ut og berge forskjellige potter og løse ting, så det ikke skulle forsvinne i løpet av natten. Dagen i dag hadde jeg tidligere i uka tenkt at jeg skulle få gjort litt ute i noen timer, men det skjønte jeg allerede i går at det kom ikke til å gå.

Så tulipaner og liljer ligger fortsatt i posene sine. Men, imellom noen elinger, så har vi vært ute og målt plass til drivhus. Et lite problem er at det må nærmere tomtegrensa enn 4 meter. 1-2 meter, bare. :( Det er jo litt dumt, men gubben skal innom kommunen i morra og høre hva de synes om det. (Det bor jo ingen på nabotomta, den er beitemark.)

Uansett, jeg har en veldig bra plan (som gubben har klekket ut!) og den har jeg tenkt å gjennomføre. (Hvor høyt gjerde kan man forresten sette i tomtegrensa? Gjelder 2 m på et gjerde, eller er det kun hekk? Må lese meg opp på forumet hvis ingen lesere her husker.)

Den opprinnelige ideen kommer nok fra Magnar. Gubben har nemlig sett noe med kompost- og drivhusplasseringen der som han syntes var lurt, og den skissen jeg har fått, ser ut til å være ganske så sjennial. På det viset så får vi komposten vekk fra hagen, og takk og lov for det! Og så får vi en fin krok ved drivhuset som vi kan pynte og gjøre riktig så trivelig. Jeg tror dette blir skikkelig bra. Skal lage en skisse og legge ut etterhvert, hvis jeg får til.

2 kommentarer:

Harryford sa...

Heldig er du som kan sitte å planlegge drivhus!!!! Mens jeg må sitte å tegne carport, vedbu og hus!!!! - har 3 drivhus som jeg 10 ganger heller skulle tegna!!!

To drivhus mot hverandre med platting i mellom, er ikke så dumt - blink blink!!!

Tror det er 1.8m på gjerdet, men det er ingen som sier noe på om det står oppå en halvmeter høy jordvoll!!!!

Miamaria sa...

Åh, vi har nå en hustegning (evt. med garasje) som vi har holdt på med i 2-3 år nå. ;) Stadig nye utkast som ikke går an. :)

To drivhus tror jeg nok ikke det blir, selv om jeg hadde kanskje hatt behov for det egentlig. De liker jo forskjellige temperaturer, disse plantene jeg skal ha.