fredag 3. oktober 2008

Nå starter vi

Minigraver er ankommet, så nå starter arbeidet med å grave ut for drivhus hvert øyeblikk. Planen er at vi skal jevne ut området rundt drivhuset litt, så det blir passelig flatt. Muren kommer nok litt oppafor bakken i nerkant, men sånn må det bare bli. Jeg får pynte den med noe, vet ikke hva men. 

Gubben har snakket om noe isolerplater, jeg tror det er i bunnen han har tenkt det. Og så lurte han på om det gikk an langs veggene også, jeg har ikke peiling. Muren blir støpt hele greiene, tror jeg. Han fant ikke helt ut av de Leca-greiene, og ingen å spørre foreløpig. Muren skal være sånn at gulvet blir 50 cm nedfor sokkelen, sånn at det blir to trinn på 25 cm å gå ned. Det tror jeg skal bli sånn passelig. Men muren i seg selv må være litt høyere, sånn i tilfelle jeg skal ha heller eller noe som bygger i høyden inni.

I nordenden, altså motsatt ende av døra, der vil jeg ha en drueplante. Men den kan jo ikke plantes i singelen, det er jo klart. Så her må jeg ha jord. Det som er planen er at vi lager en "binge" helt fra nederst, sånn at jorda går helt ned til opprinnelig jord. Så fyller vi pukk og singel rundt bingen, og har jord oppi. Vips har jeg et bed i drivhuset uten at jeg har måttet forhøye noenting.

Høres disse tingene ut som noe som kan funke, eller har noen lure innvendinger?

6 kommentarer:

elle-melle sa...

Det høres velig spennende ut. Ligner litt på utformingen av mitt drivhus. Jeg har og en drueplanten i motsatt ende av døren, og drivhuset mitt er også høyere utvendig i den enden. Jeg har laget en hellelagt mur som går nesten opp til drivhuset på den høye siden slik at det er lik høyde utvendig rundt hele drivhuset. Det gjør det lettere når drivhuset skal vaskes utvendig. Nedenfor muren har jeg
et bed kantet foreløpig med plank og der har jeg mine solbærbusker.
Lykke til, det blie spennende å følge bygginga.

Anne på Moseplassen sa...

lykke til da! Og grattis med nytt drivhus :D

Mokki sa...

Lykke til med drivhusbyggingen! :) Muttern sitt har stått uten bardunering i noen år nå, men jeg tror dere ligger enda litt mer utsatt for vind enn hos muttern og fattern...

Silja sa...

Det høres kjempebra ut, miamaria! :-)
Skal bli moro å følge med på dette prosjektet.
Greit å ha en nevenyttig mann ;-)

Ellen Walnum sa...

Lykke til med drivhusprosjektet!

Miamaria sa...

Ja, jeg er ganske spent. Gubben har gravd masse, saa det er nok stor forandring nar jeg kommer hjem.