søndag 23. november 2008

Juledekorasjoner, det er lov å prøve seg...

Jeg har en plan som går ut på at jeg skal lære meg å lage juledekorasjoner. Kjøpte meg sånne kurver på et loppemarked (nesten gratis), og så har jeg vært tidligere i høst og samlet mose og lav. Lørdag var jeg innom butikker her og fikk fatt i amaryllisløk og grønnplanter på relativt billigsalg.

Så i dag har jeg kjørt til Bø for å leite kongler og slikt. Jeg håper ikke hakkespetten som holder på i området der er alt for sur, men jeg mener nå at det fortsatt er masse igjen. Masse. Jeg har både furu- og grankongler, men jeg syntes grankonglene gjorde seg best i dekorasjonene så jeg har vel foreløpig ikke brukt furukonglene ennå. Klippet også av noen tynne rogngreiner med rognebær ytterst. Spent på hvordan disse bærene kommer til å oppføre seg nå som de er tatt inn. Foreløpig ser de kule ut.

Har kun brukt av det jeg har samlet inn, ennå ikke pyntet med glitter, nisser og annet fjas. Vi får se hva jeg gjør etterhvert.

Forsøk 1
Forsøk 2
Forsøk 3

De amaryllisene vises jo foreløpig omtrent ikke, men de skal altså bli hvite. To av dem har tre knoppstengler ser det ut for! Ikke verst. Så spørs det hvor mange blomster på hver stengel da.

Tror kanskje det tar noen år med trening før jeg kommer opp på nivået "kan loddes ut på hagelagets julemøte", men da er det jo greit å ha begynt...

7 kommentarer:

elle-melle sa...

Øvelse gjør mester, det lærte jeg på skolen, og det er helt sikkert sant. Jeg synes du gjør bra forsøk, og så er det jo moro å ha noe en har laget selv.

Ellen Walnum sa...

Jeg synes du er skrekkelig flink jeg:-)

Miamaria sa...

Takk for det! Blir spennende å se hvordan de holder seg nå. De ble ikke helt som jeg hadde sett for meg, men har begynt å venne meg til dem. ;)

Thusnelda sa...

Hei! Du er flink må eg sei som er komt i gang med juledekorasjonane allerede. Har planer om å lage ein krans til å ha ute no i adventstiden. Har vore å sett på alle plantene du har og er veldig inponert og så utsikten, det er mektig natur du har .

Mariann S sa...

Kor flinke du e :-)
Artig alt en lagar sjøl.
For 4 år sida laga eg meg 4 tørka dekorasjonar som eg tek fram år etter år....
Eg pakkar dei godt inn når jula er ferdig, sånn at dei ikkje støvar nede.
Gleder meg til å ta dei fram :-)

Britt Åse sa...

Planmessig og flink er du. Den nr.3 var nå finest, synes jeg :-)

Miamaria sa...

Gubben likte best nr 1. Lurer på om jeg kanskje skulle hatt en avstemming... Får bli neste gang. Jeg syntes ingen var fine nok til å ha til premie i hagelagets lotteri, men de ble såpass at jeg turte å ta dem med til pynt på bordet, om ikke annet. ;)