onsdag 7. januar 2009

Jeg hørte ikke feil!

Jeg fulgte ikke med kveldsnyhetene i går, jeg var på tur i seng. Men jeg skvatt plutselig til, da jeg syntes jeg hørte Siv Jensen klage på mangel på sensur i mediene. Det kunne hun da ikke ha sagt?

Hør her nå. Etter vi har sett innslag med demonstrasjoner mot Israels krigføring, Stålset som kaller det som skjer for "forbrytelse mot menneskeheten", og Gilbert som beskriver konkret det som skjer på sykehuset, så kommer vi til Siv Jensen som sier ordrett følgende:

"Legen Mats Gilbert, som er medlem av partiet Rødt, kan usensurert, i alle medier, gi sin historiebeskrivelse av det som skjer, og at den er politisk farget, det er det ingen tvil om, og det reagerer jeg på.

Dette kommer altså ut av munnen på en statsministerkandidat. Jeg er litt usikker på om det er fordi det er Rødt som er partiet, eller om det er fordi han er partimedlem generelt at han burde sensureres da, men, det presiseres ikke.

Jeg synes man skal merke seg, at når folk ellers går i fakkeltog og bekymrer seg, er frustrert og rasende over det som skjer, og til og med mange av de som ellers støtter Israel i det meste sliter med å kunne støtte dem i dette de gjør nå - så er altså det Siv Jensen reagerer på, at ikke partier i Rødt blir sensurert i mediene men får lov til å si ting som "er politisk farget", når de er to av få utenlandske sannhetsvitner der borte.

Jeg lurer på hvilken lege som kunne reist ned dit og beskrevet en slik situasjon som annet enn et "hælvette", jeg. Antagelig hvis han ikke var partimedlem noe sted? Eller måtte han hatt partibok hos Frp for å være pålitelig?

Nå er det jo også sånn at disse to legene er blant ytterst få utenlandske vitner til det som skjer - jeg skjønner jo at Israel kanskje gjerne hadde sett at disse to ble sensurert, men... Eh... Og dette med politisk farget, det lurer jeg også litt på, for bortsett fra "hælvette" som kanskje ingen fra KrF ville sagt, så var det ellers beskrivelser av situasjonen (den medisinske, på sykehuset), uten at den politiske situasjonen ble nevnt.

Det aller mest morsomme er egentlig, man må jo prøve å se humoren i dette (det var ikke jeg som fant opp galgenhumor) - at mer tydelig kan man vel ikke si at "politikere er fullstendig upålitelige", he he he, artig at det kom ut av den munnen. "Mannen har partibok, ergo er alt han sier tøv!" He he he he

6 kommentarer:

ToneM sa...

Jeg fikk ikke med meg Siv Jensen sin uttalelse i går, men etter å ha fått referert hva hun presterte å si, er jeg virkelig rystet! Kanskje burde hun selv få seg en tur til Gazaområdet?!
Jeg merka meg forresten at Israelvennen, Dagfinn Høybråten, ikke ønsket å være med på FRPs støttemarkering for Israel fk. torsdag. Det ville bli helt feil, mente han, slik situasjonen er nå. Istedet stilte han seg bak regjeringas holdning til Gaza konflikten.

Randines hageblogg sa...

Jeg vet i allefall hvem jeg ikke skal stemme på i høstens valg....

Situasjonen ryster meg stadig.

Silja sa...

Jeg tror Siv finnes i denne verden så vi alle skal få trent med på å himle med øya....

Berit sa...

Siv mister enhver troverdighet hun måtte ha hatt. Men jeg er redd for at hun også denne gangen beregner sitt publikum og kan slå politisk gevinst på det.
All ære til Gilbert og Fosse, de lever virkelig etter overbevisningene sine. At de dermed samtidig blir vestens øyne og stemmer i Gaza er flott!
Ellers synes jeg Kåre Willoch er den som klarest beskriver virkelighet og årsakssammenhenger i Palestina. All ære til han også!

potentilla sa...

En sikker killer når man havner i diskusjon med utrolig mange Frp tilhengere er lov og orden paradokset. Her har vi med et parti å gjøre som skriker om mer politi, høyere straffer og hele pakka. Og ingen er mer liberalt instilt til å bryte loven, forbanne UP (!) og tydeligvis mene at loven gjelder for alle andre enn dem selv. Like underholdende hver gang :)
Siv Jensen liker ikke at andre får mediadekning og elsker å få det selv. Der har hun forøvrig noe til felles med den godeste Gilbert....

Miamaria sa...

Godt sagt, alle sammen!