torsdag 12. mars 2009

En elefant i huset! Hjelp!

Gubben har kommet heim. Men det er ikke han som er elefanten. Nei, jeg kom hjem fra jobb til tomt hus. Rett inn på kjøkkenet, åpnet posten og gikk ut på planterommet med cypripediumene som kom i en konvolutt i dag. Vel inne i stua kjente jeg sånn sirkuslukt!

Snuste rundt her og der, fant ikke noe som luktet. Men så kom jeg inn på planterommet igjen - og der fant jeg synderne. Cypripediumene - eller, sannsynligvis mosen de var pakket i, stinket elefant! Fytterakkarn! Avispapiret og konvolutten som lå igjen på kjøkkenbenken blei raskt fjernet derifra, gjett om! He he he. Første gang jeg har fått en elefant i postkassen, og har hatt en i huset. Trodde ikke jeg hadde plass til sånt i mitt lille hus, men der ser dere. Utrolig hva man får plass til. ;)

Cypripediumene (det er altså sånn orkideer som vokser ute) har kommet i potte allerede. Ikke noe å vente på. Litt usikker på hvor hen jeg skal gjøre av dem - mulig jeg rett og slett graver dem ned i snøen et sted.

Spire i potta på badet. Nicotiana Lime Green. Nå må jeg huske å notere i sålista... He he... Gubben kommenterte nettopp at det smelter nå i vei. Ja, i dag har det faktisk smelta ute. Det har beveget seg over nullpunktet nemlig, da går det straks fortere.

- Så har jeg sendt en ganske stor bestilling til hageliv igjen. "Dessverre" hadde de gått tomme for to av tingene jeg skulle ha, ja jeg hadde lyst på dem men det gjorde jo at bestillingen ikke ble for gigantisk da... ;)

Bildet er av noen kvister i buketten jeg fikk i Tromsø. Den kom med blader og disse blomstene etter en stund - ja, etter at tulipanene var visnet. Nå er hele buketten havnet i komposten, det får bli siste minnet, dette bilder. :)

5 kommentarer:

Rita Hogefeld sa...

Hehe - det stinka elefant her også ei stund. Men nå er orkideen ute og elefantlukta i søpla :)

Fin den Nicotiana lime. Hadde i fjor eller var det forledenår. De ble kjempestore!

ToneM sa...

En cypripedium? Hvilken skatt. Men tør du å sette den ut nå, for ikke å si - å grave den ned i snøen?
Uansett - lykke til med fortsettelsen!

Ellen Walnum sa...

Ja det er utrolig hva vi hagegale opplever......elefant i huset:-))

Sigrid sa...

Kvisten med blomst ser da grangivelig ut som blåbær :-)

Miamaria sa...

Rita: Husk bare å gå ut med søpla... ;)Vent ikke for lenge! Nicotiana lime er super, den går til det meste synes jeg.

ToneM: Cypripedium er en liten skatt, ja. De kom med beskjed at de bare ville råtne hvis jeg setter dem inne, så da tør jeg ikke annet enn å sette dem ut. Og i snøen er nok varmest hvis det blir frost igjen.

Ellea: Ja, ikke sant! Fulle planterom blir jo bare småtterier, he he he

Sigrid: Det tror jeg absolutt du har rett i! De kvistene var noe større enn de jeg er vant med, men kanskje det er sånn amerikansk blåbær?