mandag 23. mars 2009

Hutre, kaldt ute, fryyyys

Det er kaldt i stua, jeg har kommet meg under pledd med ullgenser på. For i morges var det soool og jeg slo av ovnen så det ikke skulle være badstu utover dagen. Men så skyet det over... Og nå er det kaldt. Har slått på, men det tar jo litt tid før det blir varmt igjen. For litt siden snødde det også. Var ute og hentet hagestolen og bordet... Seks og en halv minus var det da jeg kjørte på jobbb. :( Jeg vil ha varme og vår!

På bildet ser man en ekte blodbegersnurr. Det er sånn man gjør når blodbegeren er i ferd med å ta løs, da er det om å snurre den inn i seg selv, så den ikke klamrer seg til kameratene. For når alle klamrer seg til hverandre er det ikke lett å få dem løs - jeg prøvde nemlig med en sånn gjeng for to år siden, og det var et helsikes arbeid. I år har jeg foreløpig ikke trengt snurremetoden (bildet er fra i fjor) ennå - men det kommer nok. Foreløpig bruker jeg knipemetoden. Det vil nok medføre, at når jeg først slipper dem løs, så kommer det 6-10 skudd fra hver plante på en gang! *grøss* Det blir litt av et liv. (Særlig når det i noen potter står to planter, det vil vel bli 12-20 skudd på en gang...)

4 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Her er blodbegerspirene ørsmå enda. Jeg hadde dem litt for kaldt en stund så de stoppet helt opp i veksten, men nå ser det ut til at de har livnet til. Har aldri fått til disse rakkerne så jeg håper inderlig at jeg skal få anledning til å sukke over vill vekst og 12 til 20 skudd:-)

krepsemor sa...

Hehe - Samme her! Jeg har sådd blodbeger for første gang! Mine er også ørsmå, men har 6-8 bladpar nå. De er hårete og litt rødaktig liksom! Gleder meg til fortsettelsen. Jeg må vel begynne å gjødsle snart!

Kristin Aurdal sa...

Flott blodbegersnurr det der :-)
Mine har også kommet på at det er på tide å strekke seg, endelig.....
I påska reiser jeg bort i 14 dager, og tenkte at jeg skulle knipe de rett før jeg reiste....jeg har fire stk i noen av pottene...det blir snurr det....Blir det for galt får jeg bare stappe alle ned i samme potte når jeg planter de ut. Har heldigvis en del å ta av selv om noen avgikk med døden etter prikling. Lykke til med snurrene.

Villrose sa...

Det var derfor jeg tenkte meg om to ganger da jeg vurderte "knip"...