søndag 29. mars 2009

Se her! Sommerfugl! NÅ! Tuller ikke!!!

Her satt jeg fredelig i stua, da jeg så en brun dott svirre forbi stuevinduet flere ganger, sånn i sidesynet mitt. Så slo det meg, at det der var da alt for lite til å være en småfugl. Men det flyr da ikke blader rundt i lufta nå? Hmmm... Kunne det være en diger mushumle? Hmmm... Bort i vinduet for å se - en sommerfugl!!!!!

Så ut for å ta på sko - nei, jeg må ha kamera! Hvor er kamera??? Aner ikke! Rundt i stua, nei her er det ikke - ut i gangen, nei her er det ikke - hvor i svarte - stua - gangen - stua - ah - BADET!!! Nei, heller ikke - JO!!! På skittentøykurven! (Aner ikke hvordan/hvorfor...)

På med sko, UT!!! Der satt den. Mellom husveggen og snøen, stakkar! Men den så helt vanlig sommerfugl ut! Jeg fikk tatt et bilde, så fløy den av gårde. Jeg etter så klart, men den fløy alt for fort i denne vinden, og borte var den. Jeg ble så stressa at nå har jeg hodepine igjen. Men det var verdt det!

Det er altså HÅP!!! (Ikke for den stakkars sommerfuglen midt i snøen, men for vår...)

5 kommentarer:

Sigrid sa...

Sukk! Jeg så snøklokkebildene dine også.
Her er det fremdeles 30 cm snø der det ikke ligger skavler etter takras og snømåking. Og jeg bor minst 100 mil lenger sør i luftlinje....

Mariann S sa...

Deilig at det vårast :-)
Gubben såg også en sommerfugl i dag, og eg har set nokre feite humler.
Akkurat no er et snø ute, men ellers har vi hatt det ganske vårlig ei stund.
ha ein fin søndag :-)

Ellen Walnum sa...

Å sånn et deilig syn!

elle-melle sa...

Her har jeg sett sitronsommerfugler, men ikke hatt kameratet med meg, kanskje det lå i skittentøyskurven, hi, hi!
Neslesommerfuglen som du har sett er også en av de første sommerfuglene om våren. Den tåler et par kuldegrader om ikke temperaturen svinger for fort.
Herlig vårtegn:)

Miamaria sa...

Vårtegn og vårtegn - det er nå ikke vår her akkurat. Men kanskje det blir det snart!!! Håper det!