søndag 1. mars 2009

Vi har nå spekkhoggere!

Plutselig begynte gubben å snakke om kval på sundet. Og jammen hadde han rett, vi har altså spekkhoggere rett ut fra her vi bor. Råstilig. Må være noe greier de beiter på. Dessverre var de aaalt for langt ut til å ta bilde, men jeg fikk sett dem i kikkerten.

Kom hjem fra Tromsø i dag, med Hurtigruta. (Bildet) Det måtte være den aller gamleste de har, det var som å reise med et museum. Jeg klarte nå å utløse en nødalarm da jeg la meg, jeg prøvde bare å slå på lyset... (Den så da akkurat ut som en lysbryter, og sto rett ved lyset...)

Men det var veldig kjekt å være nesten ferdigreist da jeg sto opp, og ennå ha det meste av søndagen igjen, kjempefordel. Surt å gå glipp av de kule foredragene de skulle ha på søndag, men det måtte bli sånn denne gangen. Ellers gikk ferskingforedraget greit tror jeg, de som ga tilbakemelding etterpå virket i hvert fall veldig fornøyde, og flere hørtes ut som de hadde fått lyst til å prøve det selv.

Fikk svidd av en del penger også, fant de svinedyre Eccoskoene mine i en lav variant, og det var jo det jeg hadde hatt mest lyst på i utgangspunket. Så når de var på 30% tilbud så måtte jeg jo bare... Kostet over tusen kroner likevel da men... Det var på den butikken jeg prøvde fjellsko i sommer og har angret siden på at jeg ikke kjøpte dem, så jeg tenkte at NÅ, denne gangen skal jeg ikke angre...

Så kjøpte jeg meg sånn håndbagasjekoffert, for det har jeg hatt bruk for to helger på rad nå så det var på tide å skaffe seg. 200 kroner, tror ikke man får det så mye billigere. Var kjekk, med passelige lommer og rom og så var den med sånn utvidelsesglidelås. Tøft. Oooog så handlet jeg noen julegaver, og et par barnepremier til hagelaget evt. julegaver til unger.

Så har pakken med hageblader fra Smg* kommet, men gubben er litt småsjuk så han hadde ikke hentet posten i går, dermed får jeg den ikke før i morra. Men det er forsåvidt greit, så får jeg kanskje gjort noe i dag. ;)

- Plantene har klart seg fint mens jeg har vært borte. Temperaturen har vært maks 20 og minimum 11 grader der inne, jeg vurderer å dele opp lysperioden i 2x6 så temperaturen vil holde seg jevnere. Det har fungert før.

Ser at folk sår nicotiana (prydtobakk) for tiden, jeg får vel hive meg rundt jeg også da. Det må jeg ha i år også, de er nemlig KULE!

8 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Å så spennende med spekkhoggere!

Hurtigruta hørtes behagelig ut....synd jeg ikke kan bruke den fra Kristiansand.

elle-melle sa...

Spekkhoggere i nærmiljøet - utrolig spennende!

Også julegaver da - skal si du er forutseende!
Jul er vel noe av det siste jeg tenker på nå.

Gry sa...

Så spennende med spekkhoggere! Du er nå heldig da, jeg har aldri sett en hval i levende live.

fru Sandeggen sa...

Så artig med spekkhoggere :)

Det er noe eget å reise med de gamle hurtigruteskipene, det knirker og rister, men de har sin sjarm.

Marit sa...

Det må jo bare være et fantastisk syn!

Miamaria sa...

Kval er tøft ja, det er stilig å ligge på fjorden når det kommer en flokk med niser forbi. Men spekkhogger har jeg ikke sett live før, så det var superartig. Burde jo egentlig ha sett sånn skikkelig stor kval også, det er jo bare halvannen time til nærmeste kvalsafari... Men det er vel sånn, de nærmeste attraksjonene er det man sist besøker.

Anonym sa...

Det var ikkje MS Lofoten, vel? Den er eg fødd ombord i! :D

Miamaria sa...

Fødested: Hurtigruta, det var litt kulere enn det jeg kan fylle ut i sånne skjema. :)

- Men det var nok ikke Lofoten, det var en som er enda eldre - Nordstjernen.