fredag 1. mai 2009

1. mai, togdag og drivhusdag. ;)

I dag har jeg stort sett holdt på i drivhuset. Har bært ut fire hele brett pluss litt til, og nå er det meste kommet ut. Gulrota og poteten står igjen på planterommet, og noen staudegreier som jeg heller skal sette i kaldbenk enn i drivhuset, hvis det er plass i dem.

Har litt vondt i føttene. Var jo i hagelagsdrivhuset i går, vi holdt på i to og en halv time i hvert fall. På betonggulv... Og så har jeg trasket gjennom hele sentrum att og fram, i første maitog. I år var det viktig å være med, for 1881 skal legge ned største private arbeidsplassen her bare for å tjene litt mer penger enn de allerede gjør. Om de har en pengebinge som onkel Skrue, så håper jeg de drukner i den.

Årets første softis spises 1. mai eller 17. mai, alt etter hvilken som får fint vær. Det vil si, om 1. mai var dårlig så spiser jeg den på 17. mai uansett vær... I år venter jeg til 17. mai, for det plaskregnet akkurat da toget var kommet fram, så det fristet liksom ikke helt da å spise is...

Tilbake til drivhuset. Jeg har visst rundtom 25 tomater. Har MAKS plass til ti... Neppe det heller... Håper å bli kvitt noen på planteloppis, men jeg må jo ha dem til da. De har ikke kommet så langt, jeg ventet i det lengste med å så dem siden de skulle ut i drivhuset i år. Paprikaene ble sådd tidligere siden de vokser treigere, så et par av dem står faktisk med knopper nå. :) Har sådd en sånn prydpaprika, håper den blir kul.

Ellers har jeg fikset og klippet døde blader, drevet livredning på noen blodbeger, og pottet om ting som sto trangt. Noe mer trenger nok ompotting, men jeg kan jo ikke gjøre meg ferdig i drivhuset første dagen jeg holder på. :)

Nå er det visst middag, og så skal jeg på jobb om ikke lenge, bare et par timer. Sååå får vi se hva jeg finner på etterpå, det er i hvert fall mye å kikke på i hagen for tiden. :) Masse kule spirer.

2 kommentarer:

Hilsen fra landet sa...

Så bra det er en sak du brenner for når du skal gå i tog. Synd at det ikke ble is på deg da... her har vi kost oss med is ja, men dårlige på å feire 1. mai. Ikke tradisjon for det i min familie. Men vi har kost oss med å bygge nytt hønsehus og rake i hagen :-)

Miamaria sa...

- Det blei is likevel! Noen timer etterpå. :) Været bedret seg... ;)

Hønsehusbygging høres koselig ut.