mandag 11. mai 2009

Denne har jeg laget helt sjøl!

Se den kule pasjonsblomsten min! Den har jeg sådd helt selv, og den vokser så fint at jeg blir nesten rørt. :) Prøvde å så i fjor også, men da fikk den aldri frøkapselen av seg. Denne her derimot, spirte så fint - riktignok bare denne ene spiren - men hva gjør det, når den blir så fin?

Nå lurer jeg litt på hva jeg skal gjøre med den - skal den bare få vokse rett oppover, og opp i taket eller langs veggen eller noe, eller skal jeg surre den sånn som de gjør i butikken? Det synes jeg ser så teit ut... Vi får se. Noe må jeg snart finne på i hvert fall.

I dag har jeg ikke gjort så veldig masse, bare en tur på drivhuset med hagelaget, for å ha gjort litt der. Dugnad på onsdag så greit å ikke måtte være hele torsdagen.

Nå skal jeg snart kose meg med siste episode av Drivhusdrømme. Deilig program, og så supert at det ligger på nett! :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eg prøvde meg på pasjonsblomst eit år også, dei spirte ikkje ein gong :(
Eg såg ein i Italia for nokre år sidan, den fekk vokse oppover veggen og utover taket på eit uthus, litt av eit syn.

orchis sa...

Jeg tror det blir fint om du lar pasjonsblomsten vokse på tråder langs veggen og oppi taket. Da kommer blomstene mye mer til sin rett. Dessuten får planten maksimalt med lys på den måten. Enig i at sånn rundt og rundt en bøyle er teit, men sikkert praktisk for salg. For planten tror jeg det er upraktisk, siden det til slutt blir søkkmørkt inni denne "snurren" av blad og stengler. Vet du hvilken art du har? Ligner P. caerulea. Selv har jeg en som som vokser langs en pergola, og en som vokser oppi et tre. Nydelig å kunne betrakte blomstene der de henger ned! Gleder meg til bilder av din :)

Miamaria sa...

- Det var dårlig spiring, selv om jeg både hadde frøene i bløtt først OG laget hakk i dem med negleklipper. Men bedre spiring enn i fjor. (Selv om frøene var blitt et år gamlere. Så det er verdt å prøve igjen, Eling. ;)

- Det kan godt være caerulea, ja. Jeg sådde caerulea og edulis, men husker ikke hva som er hva. Denne har jeg bare en av, men den andre har jeg flere av - den vokser imidlertid ikke så mye oppover som denne her. Hvis caerulea blir lang, så er det nok den. :) Tror jeg satser på en krukke, og så leder jeg den hit og dit. Det må bli bra. :)