lørdag 18. juli 2009

Forbannede larvejævler!

Jeg har fått larver på akeleiene. Sikkert den akeleielarven jeg har hørt andre har vært plaget med, som nå har dukket opp hos meg også. Den ene akeleien så helt latterlig ut rett og slett - alt av blader spist opp, bare stilker og blomstene igjen... Nå sjekker jeg alle nøye og skviser alle jeg ser - men det dukker vel bare opp nye og fler etterhvert regner jeg med. Jaja.

I dag har jeg hatt første jordbærplukking. Jordbær med fløte er like godt i år som alle år før. :D Og nå er gubben borte, så jeg får alle for meg sjøl, he he he. ;) Det er vel ikke så "he he" når jeg får vondt i magen, men det får vi ta seinere.

Har plantet i murerbaljene langs drivhusveggen. Fire stykker. Egentlig skulle jeg hente planter fra bedene og sette der, og så sette venteplanter på plass i bedene. Men på denne tiden er de jo blitt så store, og jeg tør ikke flytte så mange... Så det ble mer venteplanter som kom oppi. Jaja, det er vel ikke så nøye.

6 kommentarer:

Hanne~Rita sa...

Hmm..trur æ må gå ut å se om min flotte Akeleie e like flott som da æ fikk den.Ikkje så arti når sånt skjer..

Linecas have sa...

Ja det der er noen dritt jævler. Det hjelper litt med maurkverk mot dem , ellers er decis nok det beste forsvaret dessverre..

Miamaria sa...

Ja Hanne du må følg nøye med, du har de allerede i nabolaget. Rigmor fortalte om de på onsdag, va nok derfor æ oppdaga de så tidlig.

Må nok skaffe meg Decis hvis det fortsetter sånn her, takk for tipset Line Cathrin.

solfrid sa...

Sommeren 2007 og sommeren 2008 spiste disse larvene opp alt på akeleiene. I år har jeg ikke sett snurten av noen:D Har nok sendt dem til deg.

Miamaria sa...

Høh, det kunne du spart deg Solfrid, jeg var ikke interessert. :( Men nå hadde det jo vært urettferdig om de var hos deg for bestandig da, bedre å dele byrden.

Håper ikke det betyr at de er her for to år og spiser alt som er. Da må jeg kjøpe inn tonnevis med Decis!

Rita Hogefeld sa...

Det er fullt mulig du har fått mine akeleie-larver også. Jeg har ikke vært plaget i år, og det begynner å bli ei stund siden sist jeg hadde blader på de plantene der. De ser unektelig litt snåle ut med bare stilker og blomster og ingen blader......