lørdag 21. mai 2011

Styggvær men finvær

Våknet med hodepine og gråvær. Men det viste seg å være tretten grader ute, og sola har stukket fram innimellom, så det var egentlig helt fint vær til å holde på i hagen. Og med knalldunderhodepinetablett er det ikke så mye annet jeg kan holde på med heller.

Først tar man da en runde og fotograferer det som blomstrer. :) (Ok, denne soppen blomstrer ikke akkurat da - men den sto nå der den også.) Da får man jo også litt påminnelser om hva som haster mest å ta seg av... Du verden som det vokser for tiden.

Plenen skulle nok vært klippet, og plantene i kaosbedet berget. Men jeg har heller rydda litt i drivhuset, for der må jeg ha plass til de siste tomatene. Nå begynner de å bli halvannen meter, og litt vanskelig å flytte på. Physalisene, dusteplanter, har enda ikke begynt å blomstre. Det synes jeg egentlig ville være på tide.

Så har jeg spadd litt i baljene langs drivhusveggen, så der er det klart til plantings i alle nå. En del aurikler har fått kommet i jorda der, og det lille som har overlevd der har fått gjødsel og nyblandet jord. Da er det bare de to baljene på framsiden igjen, så er det fiksa der oppe.

Funderer fortsatt på auksjonen vi skal ha på hagehelga. Hva er det som er populære snacksplanter for tiden? Jeg følger for lite med på forumene, antagelig. Er veldig i tvil om hva det er vi må få fatt i for auksjon. Kan en stor physalisplante være artig? Dicentra peregrina? Svartrips-stiklinger? (Prøver å finne noe fra egen hage som kan doneres, det er jo enklest...) Andre tips?

1 kommentar:

Sortland hagelag sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.