onsdag 29. oktober 2008

Er det mulig? I år igjen?

Er det bare i Nord-Norge man leser østlandsaviser? Jeg siterer fra Dagbladet.no i dag: "Bilistene overrasket av såpeglatte veier på Østlandet" Aftenposten: "Mange ulykker på såpeglatte veier. Mange kjører på sommerdekk"

Jaha. Ja, jeg må bare si at jeg har INGEN medlidenhet. Nå har det stått store overskrifter i østlandsavisene på nett i dagevis "Siste sjanse", "Nå kommer snøen", "Bytt dekk nå!", og så klarer man LIKEVEL, i år IGJEN, å bli overrasket. (Jeg har da også registrert i dagbøker og i meldinger fra forskjellige her inne, at det har da også vært frost nylig, det kunne jo også være et hint...)

Hæh, kom det snø nå som det var meldt snø? I alle dager... Så rart...

Jeg går sterkt ut ifra at det finnes oppegående mennesker på Østlandet også. Helt sikkert. Men noen der nede kan trenge en link til yr, og en kalender. I stedet for disse syteartiklene, så kunne man heller lage noen løsninger for denne prosentandelen folk som får hele østlandet til å fremstå som dumme fjols. Et SMS-varsel om at nå må du bytte dekk, eller noe. Ikke vet jeg. Jeg er bare DRIT lei av dette medieoppstyret hvert eneste år over østlendinger som blir overrasket over at jammen kom det snø og is i år også.

Jeg registrerer forøvrig at VG ikke har skrevet sånn artikkel. I hvert fall ikke slått det opp så jeg klarer å finne det i farta. Plusspoeng!

Ja, dette var ikke hagerelatert, jeg beklager. Men ett sted måtte jeg få det ut!

Tilføyelse:
Ha ha ha ha! Nå har VG også skrevet - men med tittelen "At vi aldri lærer!"

7 kommentarer:

Mokki sa...

*applaus* (det er like festlig hvert år... i morgen var trafikkmeldingene på radioen : 8 biler snurret rundt på Drammensveien, 4 bilder i grøfta på den veien *fnis*)

Anonym sa...

Skjer hvert år. De eneste to unnskyldende faktorene jeg har funnet er:
1) Det er tettere trafikk her så én idiot på sommerdekk påvirker mange fler bilister enn der hvor man kan kjøre i milevis uten å se en bil.
2) Det er flere nye landsmenn her. Eventuelt flere idioter ("jeg skulle bare" [...]) eller flere optimister som ikke tror vinteren kommer. Velg selv.

Anne-Marie sa...

Jeg synes det er all grunn til at mediene skal skrive om trafikkproblemene på Østlandet etter årets første snøfall. Det er stor forskjell på når en optimistisk bilist med sommerdekk sklir rundt og ut av veien på Sortland, og når en likesinnet bilist gjør det samme på E6 ved Oslo i morgenrushet. Ved Moss var det 10 kilometer bilkø i morges. I to felt. Det var stillestående kø fra Kløfta til Oslo på andre siden av byen. Når noen snurrer rundt på Drammensveien er det noen titalls tusen bilister som blir forsinket.

Når det er sagt, så synes også jeg at vi i år har fått mer enn godt nok varsel om at det kunne bli snø. Det har vært gode muligheter til å organisere seg så man ikke trengte å kjøre på nysnø med sommerdekk. Jeg jobbet hjemme i dag (og la om til vinterdekk også), men jeg ser ikke bort fra at jeg ville ha stiltret meg sakte til togstasjonen på sommerdekkene om jeg måtte inn til Oslo.

Noe annet er at avisene skriver som om vi ble "overrasket" av snøen, og får det til å høres ut som om alle kjørte med sommerdekk. 10 kilometer kø i to felt inneholder anslagvis 4000 biler. De aller fleste av de som stod i køen ved Moss hadde nok vinterdekk på.

Da jeg bodde i Tromsø og ble overrasket av årets første snø på vei fra Oslo og hjem, snurret jeg rundt og kjørte av veien. I løpet av den tida det tok meg å komme meg opp på veien og i gang igjen, måtte tre-fire biler sakke farten litt for å komme forbi meg. Det blir ikke snøkaos av sånt.

Anne på Moseplassen sa...

knegg-knegg
Du har jo heeeelt rett, det er overraskende mange som er overraskende sløve, men at det blir kaos hvert år ser ut til å være uungåelig.

jeg ble også temmelig overrasket over at det plutselig var snø ute når jeg vokna i dag, men noen krisesituasjon hadde jeg nok ikke oppropt det til ... ;)
Du skjønner, selvom noen sier det skal snø på østlandet, så betyr jo ikke det at det faktisk blir snø akkurat her, og man vil jo gjerne tro at høsten varer evig så fin som den har vært? Vi hadde frost til i går (den var ikke meldt på yr), i dag var det snø, og det snør fortsatt, selvom værvarselet lokalt hevder at det er 4 pluss ute, (noe det slettes ikke er, det er nok heller fire minus).

Men jeg kan godt forstå resten av landet som blir litt lei av dette maset ja... :D

Inger Karin sa...

Hehe... Som mange her sier, så bor det ganske mange mennesker på Østlandet. Ja, faktisk - så er det ikke bare Oslofolk som suser (?) gjennom veiene her, det er folk fra hele landet (og mange andre land også). Noen østlendinger og noen andre er ganske dumme, og forstår ikke at det kommer snø hvert år. Slik er det nok overalt, tror jeg, men det er her i Osloområdet det er potensiale for kaos, som andre her har bemerket. Når så mange tusen mennesker blir rammet av noen få idioter, så blir det jo avisoppslag, da. :-)

Hehe - igjen ... vet du hva jeg tenkte når jeg våknet og så snøen?

"Nå får nordlendingene noe å prate om igjen" ;-)

Ha en flott og snøfattig dag, da! :D

Mona sa...

Litt vanskelig å begynne å måke før det begynner å snø...

Og her kom det full vinter i løpet av en halvtime, det sier seg selv at kjøreforholdene da blir helt på trynet.

Og som de fleste over her sier, konsekvensene av en idiot på sommerdekk i Oslo er kanskje noe annet enn på Stortland ;)

Oline sa...

Jaja, folk (østlendinger) forventer at vegvesenet skal ta snøen i det den faller. Vi kjøper oss ut av alt, men vi kan ikke kjøpe oss ut av at Norge er et vinterland. Det viktigste er å være forberedt og å ha god tid!