lørdag 2. mai 2009

Årets første sommerdag!

Intet annet enn sommerfuglen kunne få illustrere dette innlegget. For i dag har vi hatt utrolig vær - rettere sagt temperatur. Vi har vært borti 18,5 grader! Så varmt tror jeg ikke det var i hele fjor sommer...

Sommerfuglene og humle har svirret rundt, og det er MASSE blomster som har åpnet seg. Ikke så mange nye sorter, men mange flere av de som allerede har kommet her og der, så de har blitt flere. Dagens ses her. Ja, så har jeg spankulert ned i fjæra og tatt bilde av ørn to ganger, de bildene kan ses her.

Det ser fortsatt bra ut i drivhuset. Var og fant noen drivhusting som var fancy i en butikk i dag, men klarte lå la være å kjøpe. De var dyrere enn de var verdt, syntes jeg. Men det spørs om jeg klarer å holde meg videre framover... Jeg vet jo at de har de tingene...

Så har vi hatt litt action. Gubben kommenterte på skøy et lam som lå som et slakt i sola hos naboen. Så viste det seg at det nesten var et slakt på ordentlig... Det ble ikke fart i det heller, og det viste seg at det ikke klarte å reise seg, det var helt slapt. Naboen ble varslet, nabodamen varmet melk og fikk i det. Så viste det seg at bakfoten var helt lealaus midt i beinet - knekt! Så har det da antagelig ikke kommet seg til maten. :( Vel, det kviknet littegranne til da det fikk mat, og vi fikk SMS for en stund siden at nå hadde det kviknet til og foten var spjelka. Så da er det håp om at det går bra. :) Vi får håpe det.

Vi har vært hos min bestemor og hentet et rosentre - Hansa. Det fulgte med et rotskudd, den er nå satt i jord og klippet ned, etter råd på hagegal. Avklippet delte jeg opp i noen stiklinger, kanskje får vi flere Hansaer etterhvert. :) I morra skal vi låne traktor hos naboen og røske opp bjørka ved plattingen, og i hullet skal hansaen få stå. :) Liker ikke bjørk noe større enn den var nå. (Og å la stammen stå som klatrestativ, stemte gubben og naboen ned. Uten at jeg hadde utlyst avstemming, egentlig.)

Må tilføye at gubben fjerna gamle blader på jordbæra i går - og så la vi jordbærdoping (agrylduk) på det meste. (Seinferie i år.)

2 kommentarer:

Hanne sa...

Dramatisk dag dere hadde i går! Men så ender det kanskje bra likevel?
Som en prøve har jeg satt ut 2 solsikker i lille drivhuset..så får jeg se om de syns det var greit..de begynte å bli for høy..må roe de ned litt. Lurer på om vi har lang nok sesong til å så solsikke rett i jorda?

Miamaria sa...

Ja, i dag har vi vært i "sykebesøk" hos Spjelke, og han hadde det bare fint. :) Fått komme inn i fjøset igjen :)

Når det gjelder solsikke og utesådd, er det bare å prøve. Jeg ville sådd inne nå for å få fart på spiringa, og så slengt ut STRAKS frøet har begynt å spire - så spørs det bare på sommeren om de rekker å blomstre. Mine gjorde det sist jeg prøvde, i september.