tirsdag 12. mai 2009

Hersens, forbannede ugress, drivhus takk og pris!

Her er den jækelen jeg sloss med her om dagen. Den som jeg mistenker er en tistel av noe slag. Dette er noe av det jeg røsket og grov opp av den.

I dag har jeg gått løs på kaosbedet. Der er det også en del ugress. Ganske masse, faktisk. Krypsoleien er så, for det var kun krypsoleie der da jeg begynte å grave, så det er nok passe mengder frø av den i jorda. Den har jeg regnet med.

Men, så er det noe som ligner på geitrams - hvordan den har kommet seg til det bedet aner jeg ikke. Men den skal bort. Så er der noe som kunne minne om en steinbedsplante, bortsett fra at den sår seg noe inn i granskauen. Den skal BORT! Og den der lave, flotte nelliken, den har også sådd seg noe grønnjæklig, så den må jeg også luke vekk fra overalt.

Innimellom har jeg berget frøsådde valmuesøstre av den hvite, geranium - også hvit, og en del akeier. Har forskjellige i det bedet, så det kan bli kul mix. Alle disse er nå pottet omhyggelig og merket med lapp.

Det er fint med drivhus. For da jeg satt i kaosbedet og kjente regnet komme, var det bare å røske med seg tingene og fyke inn i drivhuset. Slå på musikken, og potte de plantene jeg hadde spadd opp. Stiiiilig! :) Akkurat sånn som var planen. :) Stiiilig.

Kommer straks innlegg med det som blomstrer i dag. Her. Krokusen er nå helt avblomstret, det samme med snøklokker og klosterklokker. Er det ikke fantastisk? Da er det bra langt utpå vår! :D

3 kommentarer:

Gry sa...

Synes ikke det er så bra at ting er avblomstret jeg. For jeg ønsker at våren og sommeren skal vare leeenge. Med denne farten sitter vi snart i august og forundrer oss over at enda en sommer en over!

Miamaria sa...

Men her så betyr det at vi kommer lenger ut i blomstringen - flere ting kan rekke å blomstre før det er vinter! :)

At TIDEN går fort, er ille ja. :( (Men derfor velger jeg å innbille meg at det er blomstringen som går fort, ikke tiden, he he)

Randines hageblogg sa...

Drivhus er vidunderlig når det kommer en regnskur mens en er ute i hagen, derfor er en stol flott å ha der...