søndag 31. mai 2009

Nå er det fugletid, definitivt.

Jeg vet ikke hva det er med fuglene for tiden, men de har liksom tatt litt av. De er rare, og overalt. Kjørte til Bø en tur i dag, og da på veien var det en brun klump som flyttet på seg. Viste seg å være en stokkand-hunn. Den flyttet seg såvidt så jeg fikk komme forbi. Jeg stoppet, åpnet døra og sa "Hallo!" men det enset den ikke. Gikk og spiste på noe på veien. Rygget bakover mot den og snakket til den igjen, men tror ikke den forsto språket. Vel, jeg ble fornærmet av å ikke få svar, så jeg kjørte videre.

En kilometer eller så lenger bort, var det en ny bevegelig flekk på veien. Den ruslet ut i veikanten når jeg nærmet meg, men ikke lenger. En rype. Jeg stoppet. Den ignorerte meg. Jeg gikk ut av bilen og sa hallo - ja da gikk den et par meter bortover. Svarte ikke den heller. Men hadde jeg med fotoapparatet når jeg kom over alle disse fuglene? Nånei.

Besøkte mormor med en tulipanbukett, måtte få den levert før den ble helt ødelagt. (Løk satt ute for snitt, kulinger er ikke ideelt for sånne buketter...) Hun snakket noe om ringduer hun hadde hatt på veien en dag, de hadde ikke pleid å være der før. Gjett hva som fløy opp fra veien da jeg kjørte ned... Riktig, en ringdue.

Kjørte derifra, så mange kule ender og sånt på turen - ikke på veien disse da, men i dammer atmed. Gikk i skogen for å hente bjørkeblader - da hørte jeg kurring fra skogen. Spørs om ikke det var noen duer oppi der kanskje. Velvel.

Heime fikk jeg besøk i fuglemateren, som har fått stå i fred mesteparten av vinteren. Først kom en stær - så kjøttmeisen. Nå har jeg fått zoomen plassert i vinduet, men da kommer det ingen fugler...

- Jeg lager bjørkebladsaft. Lukter godt, tror det blir kult.

2 kommentarer:

Juni sa...

Fugler er ikke alltid like lette å forstå, men du er jo haldig som har sett dem.
Aurikklene var jo flotte i vase.
Og så ser jeg i innlegget nedenfor at midnattsola har kommet. Den misunner jeg dere som bor så langt nord, men den er dere vel unt. Godt at den vil vise seg når den først er der:)

Miamaria sa...

Vil vise seg og vil vise seg, den ventet i en hel UKE før den ville! Meeen den kom godt når den kom. :)