torsdag 11. juni 2009

De siste heim fra drivhuset

Da har vi hentet heim det siste fra drivhuset hagelaget har disponert. Det blei masse planter i år også, til tross for at vi har begrenset oss i forhold til tidligere år. Får sette skilt ved veien hvis jeg ikke finner plass... (Har masse på vent allerede...)

Ellers så gleder jeg meg til i morra, trenger å slappe av nå. Sliten. Så i morra må jeg slappe skikkelig masse av, for på lørdagen er det jo Hålogalandstreff hos Magnar, og det må jeg jo ha med meg. :)

- Og så har jeg ervervet meg en Geranium duclouxii, rester fra planteloppemarkedet. Den har nok hatt så mystisk navn at ingen har turt å kjøpe den før... Så kom jeg, og siden jeg ikke hadde hørt om den før så måtte jeg ha den. Geranigrumser er kule. Men jeg finner lite om den.

2 kommentarer:

Sigrid sa...

Geranium duclouxii Yeo in Edinburgh J. Bot. 49(2): 148, 149 fig. 5. 1992.
synonym of Geranium rosthornii R. Knuth
type locality: "Yunnan, Lou pou près Tong tchouan, x 1909, S. Tén (Ducloux 1440) (holo. E)" TYPE: China. Yunnan, Lou pou près Tong tchouan, Oct. 1909, Ducloux 1440 (holotype, E; isotype, P!)

Andre synonymer:
Geranium bockii R. Knuth; G. butuoense Z. M. Tan; G. duclouxii Yeo; G. fargesii Yeo; G. henryi R. Knuth; G. hupehanum R. Knuth; ?G. pseudofarreri Z. M. Tan; G. wilsonii R. Knuth; G. yuexiense Z. M. Tan.

Si fra hvis den vokser og blir stor nok til å levere en bytteplante noen gang :-)

Miamaria sa...

Her var det en del jeg ikke skjønner bæret av ja. :) Men de synonymene må gå an å søke på og kanskje få opp noe?