mandag 17. mai 2010

Mai er travel

Mai er en travel måned, det er den i år også selv om jeg denne gangen ikke er med på drivhusgruppa til hagelaget - tenkte jeg skulle få litt bedre tid. Vel, den tiden ser jeg ikke noe til. ;) Hadde fri på himmelsprettsdagen og har padla en del nå de siste dagene. (Padleblogg her) Været har nemlig vært knallfint! Endelig har jeg fått rydda littegranne i bedene også, så det kommer seg.

I drivhuset vokser det vilt, og de første sommerblomstene har kommet i flor, faktisk. Salpiglossis Kew Blue er det som har det travelt. Syntes ikke den var så blå at det gjorde noe, men det kommer seg kanskje. Liljene fra importen vokser også flott, den første (en rød, dobbel en) har fått tre knopper. Dette blir spennende. (Det skal sies at to av dem ikke har vist seg over jorda heller... Skitt.)

Ellers er det stadig nye saker og ting som oppdages i hagen. Blodrota (enkel) jeg for kort tid siden ikke fant i det hele tatt, står nå i blomst, et par dager etter at jeg fant de første skuddene opp. Det har rett og slett eksplodert de siste dagene - det ble som jeg spådde, det ble bra grønt til 17. mai. Hurra! Og masse har kommet i blomst. Lerkespore har jeg fått meg, lungeurten, anemone Blanda, fylt snøklokke, og diverse annet kult. Det trasige med sånt knallvær er jo at det blomstrer av så fort - irisene forsvant tvert.

Velvel, det var bare et lite livstegn fra denne kanten.

Ingen kommentarer: