søndag 27. februar 2011

Det blir vår i år også!

Jeg har vært ute og sjekket etter vårtegn. Det er mildvær og vind, da forsvinner snøen fort. Og under den har det skjedd ting i år også. Sakte men sikkert spirer løkene og stikker sine blader opp gjennom frossen jord og planterester fra i fjor.

Klosterklokkene er på vei, men jeg ser at jeg har latt revebjellene frø seg i bedet - det får jeg antagelig svi for i år. Snøklokkene og de hvite krokusene er også i rute. I den klyngen fant jeg også en del spirende løk som var havnet oppå jorda, det var litt tøft. For de var bare å plukke opp og ta inn - de skal straks bli plassert i ei potte med jord, så får de blomstre litt tidligere enn de andre - inne. :) Hi hi hi.

Peonen har også kommet med sitt røde skudd over jorda, det gjorde den vel sikkert i høst. Det er i hvert fall liv i den. Det ser også ut som det foreløpig er liv i peonene fra importen, men de bør jeg nok legge noe over så ikke vårsola tar dem etterhvert. De ble bare klæsja ned i full fart i høst. Håper å berge dem likevel. Peoner er jo virkelig flotte planter. Den som står ved septiken har jeg ikke fått sjekka, der ligger snøen fortsatt tjukk. Men fortsetter dette mildværet får jeg vel sjekka den også om ikke lenge.
I pallekarmene så det kjipt ut. Is. Ikke optimalt. Under denne isen her, er det de små julerosene og blåveisene holder til. :( Det spørs hvor mange som er igjen når det kommer til vår. :( Men det ser nå i hvert fall ut til at det BLIR vår etterhvert i år også, og det er jo positivt bare dét. Like spennende hvert år, men jammen har det blitt det hver gang, selv om det har nå vært veldig seint de siste par årene.

8 kommentarer:

Bille sa...

Så herlige bilder! De fikk meg i vårstemning selv om snøen dekker mer enn godt her ennå. Å lete etter skudd og spirer om våren synes jeg er et av de virkelig store høydepunktene med å ha hage. Gleder meg til det blir min tur!

Anonym sa...

Og her ligger det 10cm snø... Ingen spirer i sikte.

Parkvegens Hageglede sa...

Det ser ut til at det er kommet like langt hos deg som her i Molde. Vi har også hatt en runde i hagen i dag og kikket på juleroser og andre småting som spirer. De spirene som dukker opp på denne tiden er ekstra kjærkomne. Ønsker deg en fin uke!

New Dawn sa...

De første vårtegnene er ubeskrivelig deilig å se. Vi har hatt mildvær her også noen dager, så jeg får vel komme meg ut og myse litt rundt etter vårtegn jeg også.

Miamaria sa...

Det var nok lurt at jeg tok den runden, for nå er det hvitt igjen! - Men nå veit jeg hva som er under der, så æ bæ.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Slike oppdagelselturer om våren er noe av det hyggeligste jeg driver med :) Det er nok lenge til jeg kan ta turen ut for å lete eller vårtegnene, men gleder meg veldig over at fuglene her såvidt har begynt med vårsangen. Det er nok håp om vår i år også :)

Mario`s Verden sa...

Å så flott!!
Jeg husker fra det var vell sist vår at vårtegnene var først ute hos deg før vi kan drømme om de hos oss.
Godt er det.
Ha en god våruke selv om det ble hvitt igjen.

Anonym sa...

Å nå er det grønt igjen:) Arti å se at dine Peoner også er oppe å titter:) Mine kom med massemasse nye skudd i høst, fikk gode råd av Rigmor omå dekke de med løv og jord, så nå håper jeg at det har berget de.

3li