tirsdag 30. september 2008

Frost!

Ja, i går kveld var det 0 grader, så jeg regna med det kunne bli kaldt gjennom natten. Det ble det - ikke veldig, bare -1,2, men nok til at bilen og bakken var full av rim. :( Nå er det straks vinter. Jeg er ikke glad i vinter. Håper vi må vente lenge på snøen, men jeg ser jo den er på tur, ligger nysnø på fjelltoppene rundt her nå.

Gubben er utålmodig og vil komme i gang med drivhusarbeidet. I går lurte han på hvor høy mur jeg skal ha. Hvordan skal jeg vite det? Noen som vet? Når det er 1,5 ca. ved kanten må jo muren være så høy som jeg vil ha veggen høyere... Men hvor høyt er nå det? Det blir jo også ca. så høyt som muren at jeg må gå ned, når jeg går inn i drivhuset... Kanskje greit å ikke ha en veldig lang trapp, men... Ett trinn, to, eller tre? I centimeter?

Og så har de jo stengt hagegal, så ingen får svare på om det er noe praktiske forskjeller på å støype hele muren, eller om det er noen fordeler/ulemper ved å bruke lecabloccer. (Raskere, enklere, billigere, mer/mindre solid, osv...) Men kanskje noen har meninger og kan svare her? *håpe*

Hm, ja nå skal visst gubben dra i kveld fikk jeg beskjed om, så da har jeg jo fått kjøpt meg litt tid her. Men da antar jeg at jeg bør jammen ha det klart når han kommer heim igjen, også. ;)

I ettermiddag skal jeg sette løker. Nå må jeg rett og slett få fart på meg, skjønner jeg av fargen på bakken. Det er alliumene som skal til pers i dag, jeg har ti hvite og ti lilla, store kuler som skal ned i jorda. Tenk så fint DET blir til sommeren! :) Det blir bare kanonbra! Må vel få lurt ned en pakke narcisser eller to også kanskje. De tar stor plass, de der. Bare fem i hver pakke, men de fleste er jo to løker i én.

5 kommentarer:

Berit sa...

Du kan jo forsøke deg med drivhusspørsmål på testforumet? Eller chatten? Eller Hagepraten?
Men du kan sikkert få napp her også, det er mange som bruker bloggene som forumsurrogat om dagen.

Mari Anne sa...

Jeg har ikke, men skulle gjerne hatt litt grunnmur på mitt drivhus. 40-50cm vil vel si ett trinn ned og det tror jeg jeg ville gått for. Leca er da vel bra nok? Jeg har heller på gulvet og dyrker i sekker. Jeg flytter så mye rundt på hyller og bord (og solseng) så det er greit at alt kan stå støtt hvorsomhelst. Jeg fikk lagt inn strøm og sommervann og takker sjebnen (og min mann) for at det ble ordnet med det samme. Drivhus er en av de beste tingen som har skjedd meg. Lykke til!

Miamaria sa...

Kanskje 50 cm er bra? To trinn ned, på 25 cm hver i høyden? 2 meter høyde i ytterkant og allverdens høyde midt under? Hmmm... Høres bra ut?

Vann og strøm skal inn med det samme, ingen tvil om det. I alle fall skal opplegget legges klart.

- Det kan godt være Leca er bra nok, men hvorfor? Fordeler/ulemper? Jeg aner ikke hvorfor velge det ene foran det andre, hva som er enklest/billigst og så videre. Begge deler er sikkert bra nok, men vi må jo velge det ene.

Anonym sa...

Første frostnapp er (forhåpentligvis) lenge til her, men det er aldri godt å vite.
Er det streng vinter hos deg, eller nokså mildt pga nærheten til sjøen?

Miamaria sa...

Vi har en vinter som ofte er snø/regn/snø/regn/snø/regn med en del barfrost imellom. Men de helt lave temperaturene har vi ikke - 10 grader, da er det svinkaldt. Stort lavere går det ikke. (Men når det er barfrost 10 grader med vind, da...)