fredag 26. september 2008

Posten tar hevn?

Jeg ventet en pakke i dag, for den var på Fauske i går formiddag. Så jeg regna nå med at jeg skulle hente den etter jobb i dag. Alt vel. I morges klokka SJU våknet jeg av telefonen, det plippet inn en tekstmelding.

Posten! Pakke kommet.

Hurra for det! Men behøver de å vekke folk? Åh, jeg var så sikker på at jeg hadde krysset bare for å få epost når den kom. Jeg er sikker på at de benyttet anledningen til å ta hevn. De snøt meg for en halvtimes søvn. Og de traff punktet, jeg HATER å bli vekket før jeg skal. Virkelig.

- Så en oppdatering, jeg går stadig rundt og tror at jeg ikke vet hvor hen jeg skal lage bed og plante til neste år, men virkeligheten er en annen, minnet Toveve meg på i dag. Takker for den, trenger sikkert flere påminnelser men håper sjansene for å huske det øker når jeg nå har notert det ned i skriftlig form her. Neste års prosjekt ligger jo nemlig an til å bli skråen! I år har vi plantet hekk i overkant av den, hele veien, og laget trapp ned. Så er det bare resten igjen. Og det er ganske mye, egentlig. Her kan jeg få plass til MASSE planter.

Sånn er det med den saken. Nå må jeg bare planlegge hvordan jeg skal ha den. Gubben snakket om noe steinkant nederst (mot plenen på nedre platå) av samme type som vi har laget trappa opp til øverste platået av. Helt greit for meg, hvis han får fatt i steinen. Kan neppe bli bedre, vi trenger en kant nederst uansett. Men så må jeg finne ut hvilke områder som skal være hvor, for jeg har litt planer om et grusbedparti der med fjellplanter og sånn, og et med vanlige planter, og i enden skal jeg ha mer sånn woodland, eller så må jeg flytte de planter som står der nå.

Det sjenniale med denne skråen er nemlig at den ligger åpent mot øst, og er ganske bratt. Ikke steiksol, men masse lys - og kanon drenering - men samtidig kan røtter vokse seg innover og hente så mye vann de har lyst på egentlig, om det kniper. Er min plan. ;)

2 kommentarer:

Herdis sa...

Eh - skulle du vurdere å legge mobilen ein anna plass enn på nattbordet om natta? (eg berre spør,*blunk*...)
Ellers høres det ut som om du har ein gubbe som er delaktig i hageplanlegginga, det må vere koseleg. Lykke til med neste års prosjekt!

Miamaria sa...

Hi hi hi, jeg skjønner hva du mener men jeg bruker den til vekkerklokke og jeg stoler ikke på at den ringer hvis jeg slår den av. De fleste gjør jo det, men. Jeg kommer ikke til å få sove hvis jeg gjør det.