lørdag 1. november 2008

Løk satt, ny forsyning skaffet

Det fungerer sånn med blomsterløker her i huset, at der alltid finnes noen. Men når jeg har noen som ikke er satt ned, så klarer jeg som regel å stå imot, og ikke kjøpe flere. "Nei, jeg har jo den og den posen som skal settes ned før jeg kjøper mer" Men når den og den posen er satt ned, tar det sånn cirka 2-3 timer før ny løk er innkjøpt.

Jeg satte altså ned to poser tulipanløk i dag, røska opp dau agurkurt og sukkererter, og klæsjet ned gule/røde, doble tulipaner som jeg skal ha til snitt. Så dro jeg på butikken for å kjøpe vermiculite, og der har de jo løker til halv pris. Så jeg endte opp med en pose sånne kule allium, de som får enorme kuler og er råstilige, to poser med svibler som jeg skal prøve å drive selv, det kan bli spennende for de er jo ment for å skal settes ute. De skal jeg da ha i juledekorasjoner hvis det går. Hvis det ikke går, så klæsjer jeg dem ut i en mildværsperiode, og så kjøper jeg nye, ferdigdrevne... Smart, hi hi hi.

Bildet har jeg muligens brukt før, men jeg tok det med nå fordi jeg har forbarmet meg over denne. Nå har jeg tatt den inn i vase, for å gi dem en sjans til å folde helt ut den halvutfoldete blomsten nederst, så jeg får se hvordan den egentlig har tenkt å se ut. Spent på om det går.

Drivhus - intet nytt, mur står til herding. Men det har i det minste blitt mildvær.

6 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

Heiaheia. Sett ned så mange løker som over hode mulig!!! Jo flere løker ned, jo flere flotte bilder til neste år :D

Annika Christensen sa...

Kul att hitta en dansk blogg.
Jag har faktiskt undrat varför jag aldrig sett det tidnigar och letat.
Så nu idag hittade jag.
Kul och intressant men jag kanske inte förstår allt även om jag heter Christensen.
Ha det gott
Annika

Kristin Aurdal sa...

Må si du har fin fremgang på drivhusprosjektet - er nok ørlite misunnelig. Artig å følge med.

PS: Hmm har du blitt dansk miamaria?

Annika Christensen sa...

Sorry jag läste för lite nu ser jag.
Ni är flitigare i Norge än i Danmark och jag undrar just varför det inte finns några danskabloggar om trädgård. Där finns det ju så mycket trädgårdar.
Kul när jag läste lite mera iallafall och nästan gång skall jag ha glasögonen på mig.
Ha det gott
Annika

Tove sa...

Du klarer aldri å få for mye løk, så bare stå på ;-)

Miamaria sa...

Jeg er nok fortsatt norsk, ja. :) Men dansk og norsk er jo ganske likt i skriften. Jeg håper å få satt løkene i dag (så jeg kan kjøpe enda flere, he he he), men det spørs. Øser ned i dag. :(