onsdag 28. januar 2009

Det spirer, det spirer, hurra

Et lite bilde av staudepottene mine, som står ute til stratifisering som det så fancy heter.

Amaranthusene (revehale) spirte i går, så det er håp om at det kan bli noe brukendes av dem før ferskingkvelden. Tenkte å vise forskjellen på spirer som har stått med lav temperatur og godt lys, og de som har stått på varm kjøkkenbenk. :) Får se hvordan det går, det har spirt rød gressmatte oppi der i hvert fall. :) Det spirte også en enkel pelliz - vel, jeg trenger bare en så uansett. :) Den er kommet inn på planterommet. Og i går kveld sådde jeg blomkarse, som jeg håper spirer såpass at det går an å demonstrere prikling med dem den 10...

Blodbegerpotta har satt fart. Nå kommer det nye spirer nesten for hver gang jeg går inn på rommet der. Det er rundt tyve i potta nå, og det er ennå god plass. Det kan se ut som jeg får så jeg klarer meg. Tonemeia var innom jobben min i dag og fikk frø, de kunne hun ta med seg med god samvittighet for nå har jeg eeevig nok selv. - Hvis de overlever! Bank i bordet!!! *banker*

I går hadde vi møte om drivhusgruppa i hagelaget. Det blir spennende, mange nye som blir med, og så forandrer vi opplegget litt. Egentlig ganske mye når jeg tenker meg om. Før har det vært sånn at noen bestemte hva som skulle sås, og så har alle alet opp alle plantene sammen og så har vi delt dem likt når vi var ferdig. (Og noe til hagelagsloppemarkedet.) Men nå skal vi i tillegg til at vi aler noe opp sammen, ha det sånn at hver som er med, får en viss plass som de kan bestemme over selv, i forhold til hvilke planter. Man får f.eks. ha to brett planter hver - og så får man fylle sine to brett med hva man vil. I teorien en kjempeløsning, men jeg er spent på om det blir kaos. Verdt et forsøk i hvert fall, jeg liker i de aller aller fleste sammenhenger at folk får være med å bestemme! :)

5 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

synes det hørtest supert ut at man kan så det man lyster, men litt orden må det vel være skal det bli salgbart?
Uansett, morsomt å høre om dette supre hagelaget ditt :) Du/dere ser ut til å gjøre en kjempejobb

Også krysser jeg fingre og tær for blodbegeroppaling, din og min egen (når jeg bare kommer så langt..)

Ellen Walnum sa...

Fantastisk hagelag dere har!! Det er mange andre hagelag som nøyer seg med å sende ut en giro i ny og ne....

Jeg har også fått nye spirer i blodbegerpottene mine. Fantastisk med 20 spirer da!! Jeg er minst like spent på om jeg klarer fortsettelsen. I fjor fikk jeg to sunne og flott småplanter av Charlotte og de klarte jeg å ta knekken på.......

Miamaria sa...

Giro? Sender hagelagene ut giro? Trodde det var bare Hageselskapet som sendte ut giroer og hagelagene ikke får en dritt. ;)

- Jeg er også spent på fortsettelsen av blodbeger. Men jeg prøver å sjekke dem både morgen og kveld og da bør det gå bra.

- Ja Anne, orden er nok absolutt å foretrekke! Men erfaringmessig blir det etterhvert kaos... "Vi kan jo ikke kaste" og så ender vi opp med mer enn vi klarer over - nesten. ;)

IngunnBW sa...

Veldig moro å lese innleggene dine og se entusiasmen du legger for dagen. Alle hagelag burde hatt en MiaMaria :)

Jeg har bestilt Amaranthusfrø i grønn utgave fra Impecta, er veldig spent på dem. Synes de er så stilige, liker litt annerledes og rare planter. Lykke til videre med sådd og hagelaget ditt!

Miamaria sa...

Grønn amaranthus, det var en ide. Høres kul ut!