søndag 22. mars 2009

Drittkråka var ikke en tjeld

Jeg så en fugl på nausttaket, håpet tjelden var kommet. Men nei, det var bare en vanlig drittkråke. Grrr. Var i Sigerfjord i går, der var det FULLT av tjeld i fjæra. 20-30 stykker. Og masse sånne små, de der rødfotingene. Kunne ikke en eller to av dem fly hit en tur? Det er da ikke så langt?

Nå har jeg vært ute og måka plattingen. Det er knallvær, knallsol - men fullt av snø ute. :( Gidder ikke å gå tur heller, det er folk overalt. Men nå har jeg måka plattingen, så skal sola få tine bort restene og så tar jeg opp hagemøblene.

Peppermynten har spirt. Spirte vel egentlig i går, må huske å notere det. Maisen har ikke spirt, og ingen flere kjempeverbena. (Men de første har muligens daua, så dem ikke sist. Var dog litt mørkt.)

I går spiste jeg reker til middag, og spekemat til kvelds. Intet dumt opplegg! Det var kjempegodt! Men veldig salt da. Var oppe på do TRE ganger i morges før jeg egentlig skulle stå opp, fordi jeg hadde drukket så masse i går kveld.

Begonia Rex blomstrer. Jeg har ikke bedt den om det egentlig, men den gjør det likevel, tosken. Jaja, de er ganske så anonyme de blomstene da.

5 kommentarer:

Linnemi sa...

Få frem hagemøblene og pek nese til vinteren. Det skulle hjelpe for både tjeldens hjemkomst og mangt annet. ;)

krepsemor sa...

Det vitner jammen meg om vår ja! Deilig å måke plattingen, og sette opp hagemøblene!Og lengte mot vår og sommer! Håper snøen holder seg borte nå da! Her har det ikke vært snøfilla på lenge. Lurte på å sette opp trampolina, ikke akkurat så pen, men nyttig, for da får ungene noe å holde på med! Vårtegn det også, da! Men jeg tror jeg venter til påske!

Harryford sa...

Jasså den er i Sigerfjorden, hmm ja den kan vel trengs der, for å live opp en rolig plass!!! Det var det i alle fall det den gangen jeg var igjennom der! Enda den gangen hadde de riksvei!

Det er mye Tjeld her. Jeg var en liten times tid på sjøen i dag morres, og så mange av sorten! For ikke å snakke om ærfugel og skarv!

Deretter frokost og vaffler på terrassen - jada!;-)

Maiblomst sa...

Tjelden brukar å hekke på skjæret heime hos mor og far. Men dei er nokre hissigproppar, så om du har lyst til å bade frå skjæret kan du risikere eit "kakk i huet".

Miamaria sa...

Jeg håper også at det ikke kommer særlig mer snø nå. Blant annet fordi han som skal fylle igjen rundt drivhusmuren ikke er ledig når han har brøytevakt og det snør... Og når han ikke har brøytevakt og det snør, så er ikke maskinene ledige...

Ærfuglen har vi faktisk her allerede, den ligger stadig utfor her om vinteren. Det er noe med strømmene som gjør at den finner mat her, antagelig. Hører den hvis vi sitter ute. :) Som i dag. :) Koseligere enn kråka, he he.

Maiblomst, vi har nok snillere tjeld enn du har. Her bare hyler den, men kakker ikke noen i hodet. :)