lørdag 25. juli 2009

Hjemme alene. (Og hva f*** er det med avocado???)

Dette er et lite utbrudd. Jeg har ikke noe imot avocado, tvert imot. Jeg har lært å like avocado, jeg, for jeg hadde hørt at det er godt sammen med reker. Og det ER det.

Men hvorfor i huleste skal det være så utrolig vanskelig å finne en passe moden avocado? Hvordan får butikkene til å ganske konsekvent, når rekemannen er i byen og man trenger avocado, ha enten helt grønne, eller helt svarte (gjerne mugne) og inndvaskne avocadoer???

Nå hadde jeg til og med vært forutseende, og kjøpt avocado for et par dager siden, i tilfelle rekemannen skulle komme. Og jada, den hadde rukket å bli moden. Så det ut som!!! Da jeg åpnet - ÆSJ! Den var brun inni!!!

Så var det bare å fyke i full fart inn til butikkene igjen, for å få fatt i en ny. Første butikk: Kun grønne. Steinharde. Joda, har fått triks om å legge på benken sammen med eple eller hva det var, men så god tid har ikke jeg når jeg er sulten og hjemme alene og skal kose meg med reker og vin og fin musikk, og hageblad og allting. Nix.

Full fart (etter fartsgrensene, he he) til neste butikk - tja. Kun én som så potensielt spiselig ut på dette tidspunkt, den ble kjøpt. Takk og pris var den grønn inni. Det ble rekemat på meg i dag også.

Men hvorfor er det så vanskelig for butikkene? For det første, hvorfor kaster de ikke ødelagte avocadoer? (De som du kan kjenne at innmaten har sluppet skallet og krympet til ministørrelse inni...) Og hvorfor får de ikke inn nye grønne mens de fortsatt har spiselige, sånn at når de spiselige er solgt, så har på en måte de neste grønne blitt spiselige? (I hvert fall snart) Åh. Attpåtil virker det som de er omvendt synkronisert med rekemannen i tillegg.

Muligens starte egen avocadoplantasje. Vel, jeg fikk et deilig måltid for den ene avocado (av sikkert 40) i butikken som tilfeldigvis var spiselig. (Sikkert et uhell fra deres side) I tillegg fant jeg, da jeg skulle ordne musikk til seansen, en plate med Paal Flaata (som jeg trodde jeg aldri hadde hørt om før) i hylla. Vi har visst ikke syntes den var så bra. Vel, jeg hørte den mens jeg spiste, og med hvitvin til så var den slett ikke verst likevel. ;)

God helg.

(Bilde: Uteplassen, med reker, AVOCADO og hvitvin, samt siste utgave av The Rock Garden. Prøvde å få med meg også med selvutløser men det måtte jeg gi opp.)

6 kommentarer:

Nina i Paradiset sa...

Koselig da!
Avokado-problemet hadde jeg også i dag. Enten var de aldeles soft elelr steinhard... Nei, skal man spiae avokado, må det nok planlegges nøye, og kjøpe de inn 4 dager før! ;)

Klem fra en som hadde håpet å ikke sitte hjemme i kveld i det hele tatt!

Britt Åse sa...

Næmmen, så fint dere har fått det på uteplassen :-D
Det så veldig koselig ut med den hjemme-alene-seansen din. Ellers er det mye musikk som kan bli fin med litt hvitvin til.
Impulsive avocado-kjøp kan bli litt tricky, ja.

Miamaria sa...

Nina - Litjkaren kommer nok. Bare at han kommer når han selv har tenkt. ;) Når resten tror at han kanskje bare blir der, så det blir en overraskelse, he he. :)

Avocado ja, jeg vurderer å kjøpe inn jevnlig for å være sikker på at jeg har når jeg trenger.

Jeg begriper det ikke. Sjansen er 75 prosent for IKKE å finne en når man skal ha.

Red Hobbitt sa...

Jeg elsker også Avocado, enten som bare lunsj eller til grillmat. Da pleier jeg å mose den sammen med litt majones og masse Gastromat. Det blir en kjempegod kald saus/dressing. Har ennå ikke prøvd den sammen med reker, men det skal jeg gjøre neste gang.
Det største problemet med Avocado er at kundene knør de for å kjenne om de er modne (inkludert meg selv), da blir de brune inni. Så det aller beste er å kjøpe de supergrønne og modne de selv. Eller kjøpe når de nettopp er lagt ut i butikken, evt spørre om de har noen på lager som ennå ikke er lagt i hylla.
Ha en fin dag i et strålende sommervær.

orchis sa...

Avocado er snadder, ja! Til butikkenes forsvar kan jeg fortelle at avocado har svært dårlig holdbarhet i moden tilstand. Derfor må den eksporteres før den modnes. Men det er likevel ingen grunn til at butikkene lar overmodne/råtne avocado ligge i disken. Tror ofte dette beror på lite viten om frukten. Selv her hvor avocado dyrkes kommersielt, finner man dårlig frukt i handelen. I påvente av at mine trær skal bære, må også jeg kjøpe umoden frukt - eller gå på slang.... :)
God søndag!

Miamaria sa...

Da skal jeg rett og slett gå over til den taktikken. Kjøpe avocado jevnlig (grønn) sånn at jeg har. Det går jo an å spise utenom til reker også, det er jo sant det. Den sausgreia hørtes god ut, får prøve den.