fredag 10. juli 2009

Kult hagebesøk og stilige saker

I dag har jeg hatt besøk av Magnar og Toril, samt to hagedamer med en medbragt mann. Du snakker om gjevt besøk! Ikke bare kunne Magnar bekrefte at den jeg har hatt stående som litt stive strå, som det her om dagen så ut til at det skal komme blomst på - den er da en Pheiophleps biflora. Utrolig tøff sak. (Kan kjøpes hos Dragland.)

En annen lur ting med folk som besøker hagen, er at da blir jeg gjerne med en runde selv, og oppdager ting jeg ikke har sett før. Sånn som at pasjonsblomsten har slått ut! Hurra!

Og så fant de en blå klematisakeleie, det ante jeg ikke at jeg hadde. Det vil si, jeg hadde jo sett den sto der da, men jeg har hele tiden trodd at det var en sånn vanlig en så jeg har ikke sett to ganger på den... Men så var det altså en sånn der kul variant. Tøft.

Magnar var også med argusøynene i såpottene mine, og der kunne han bekrefte spiring på en kul sak jeg ikke husker i farten, så den skal få større potte så den kan feite seg litt. Og så fant han en sånn kul Lilium som jeg hadde glemt å plante ut i oppfeitingsbedet, og en annen som hadde spirt uten at jeg hadde sett det. Berget antagelig livet på den siste, for den syntes jeg ikke var lett å se.

1 kommentar:

Ellen Walnum sa...

Så kult med hagebesøk som kan hjelpe deg å identifisere da.....Heldige du som har pasjonsblomst, det ønsker jeg meg.