onsdag 8. juli 2009

Sol og sol, og VIND - og hagevandringer

I dag har jeg vært på hagevandring - så klart, det er jo onsdag. Såkalt Essovandring. (Fast oppmøte på Esso.) I dag har vi vært i tre fine hager, og vi har sett masse fjonge planter. Massemasse.

Blant annet Nomocharis, som jeg synes er så veldig fin. Den blomstrer visst nå, i hagene hos dem som har den. Vel jeg har den jeg også, men den var en miiiniløk i fjor, og neppe så veldig mye større i år. Men kanskje neste år... Eller året etter...

Det er flott vær, så vi var faktisk tjue stykker på hagevandringen i dag. Slett ikke verst, tror det er topp i år. I hvert fall en av toppene. Men det er så kaldt her hos meg, for her står nordavinden rett på! Og hvor blir det av de trærne vi hele tiden skal plante... Huff, det drøyer.

7 kommentarer:

elle-melle sa...

Trær er bra saker som vindvern. Her plages vi med vestavind både titt og ofte. Jeg har en del trær som tar av for en del, men ulempen er at nå begynner trærne å bli så mange og store at de også skygger litt vel mye for sola. Synd at en ikke kan ha begge deler. Jeg vurdere å hugge litt i "skogen" min. Men det er et vanskelig valg.

potentilla sa...

Jeg stapper bittesmå busker ned i bergsprekker og når jeg kommer for å vanne tråkker jeg på dem. Blir sikkert bra om etparhundre år...

orchis sa...

Vind, ja...! Grrr! I år har det blåst som besatt her også. Trærne tar av for det verste og gjør hagen lun, men jeg blir nesten sjøsyk av å se dem gynge i vinden... :)
Skynd deg å plante trær!

Miamaria sa...

Det er det som er, at det er jo ulemper med trær... Skygge er ikke så farlig mot nord, som regel sover jeg når sola kommer derifra uansett. ;) Da er det verre om jeg blir sjøsyk! Hi hi hi. Den hadde jeg ikke tenkt på før, det må jeg innrømme. Og så er det jo det med utsikten da. Den vil vi jo ikke miste. :( Meeeen det hadde kanskje gått an å innskrenke litt.

fru Sandeggen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
fru Sandeggen sa...

Mens du venter på treplantingen kan du jo hente deg noen rognetrær i skogen...;)
De kan du kutte etterhvert som mer permanente løsninger kommer på plass.

På de tre fire årene vi har bodd her har trærne vokst masse, nå må vi til med motorsag snart. Og nyplanting er under planlegging.

Miamaria sa...

Treplantingen skulle nettopp være rognetrær fra skogen... Dette var vel tredje året med den konkrete planen, som inkluderte hvor hen de skulle stå.

Ikke EN rognebusk ble henta. Så mye annet, viktigere... Plutselig "for seint" for i år...

Mystisk det der.