tirsdag 4. august 2009

Totalt utflirt

Så er gubben kommet heim. Han tok seg en runde i hagen, det hadde visst vokst veeeldig på de tre uker han har vært borte. Så ville han ha omvisning i drivhuset. Det skulle han visst ikke fått.

For straks han kom til døråpningen, fikk han et sånt flireuttrykk i ansiktet, og begynte å le. "Ka du ska med aille de tomatan?" Mer latter, intet svar på spørsmålet. Så noe mer fliring og konstatering at så masse tomater klarer da ikke vi å spise om vi så spiser BARE tomater... Mer fliring. Og så forslag om å selge...

Jeg har en del tomater. Sju sorter, og noen måtte jeg jo ha backup av, så det er vel ti planter. Og som man kan se på bildet så bærer de godt, enkelte av dem.

Jaja. Tomater er godt. Man kan lage masse gode greier av det. (Men jeg har innsett at jeg må ut og hente noe oppskrifter...)

Oppfølging:
Situasjon - gubben sitter og spiser brød med salsa på. "Hvor mange tomater har du brukt til dette?" lyder spørsmålet plutselig. Antagelig ti, mumler jeg. "Da har du bare hundre igjen, HI HI HI HI HI!"

Og så noe trøstekommentar at det var jo ganske godt og noe sånn.

Hi hi hi. Morsomt. MORSOMT! (Synes enkelte.)

8 kommentarer:

Sigrid sa...

Råtne tomater kan også kastes i hodet på noen, vet du............

Maiblomst sa...

Tomater er jo supersunt!!! Del ut til venner og kjente, dei vert garantert glade! Eg laga ekte tomatsuppe, og heimelaga pesto som tilbehør etter oppskrift på artoftaste, mmmm, fekk masse skryt! Lykke til med tomatene dine. :-)

Margrethes hus og hage sa...

Hehe, morsomt innlegg! Men tomater er da både sundt og godt :)

elle-melle sa...

Hallo - der har jeg også vært - opptil flere ganger.
Både når det gjelder tomater og agurker.
Barna mine pleier å erte meg med den sommeren vi hadde så mye agurker at folk som stakk innom ikke fikk gå igjen før de hadde tatt med seg noen.

PS
Det finnes utrolig mye godt å lage av tomater. Tenk bare på hvor god pasta/pizza saus du kan lage og ha i fryseren til vinterbruk:)
Så når gubben spiser pizza til vinteren med den gode sausen får han nok tørket vekk fliret! He, he:))))

Anonym sa...

Kok hjemmelaget tomatsaus (a la Dolmio) med buljong, løk, paprika, hvitløk og masse urter. Vi bruker også litt hodekål oppi. Frys i porsjonsposer. Blir til pastasaus/lasagnesaus/pizzasaus/utvannnet til tomatsuppe/med chillig og bønner til chilli con carne ... eller noe annet til vinteren.

Og mye bedre enn kjøpt. :) (Husk at den som ler sist ler best.)

Miamaria sa...

Takk for alle tips. Har kommet heim fra ferie nå, og det er fortsatt mer tomater der... Også slike som ikke har modnet, så vi har nok en stund til ja.

Tomatsaus er et kjempetips!

Bjørg 47 sa...

Her var det jo mange tips, og det er jo så godt med tørkede tomater, også, selv om jeg ikke vet hvordan det gjøres. Jeg har smakt sylta grønne tomater, og det var bare helt MMMMMMMMM , i tilfelle ikke alle modnes !!!
Lykke til !!
PS. Kunne jo sendt noen til meg som ikke har veksthus.

Alt godt sa...

Men det var jo morsomt, då! :D