torsdag 3. september 2009

Fårikål, druer, mørke - høst!

Denne søte fuglen besøkte nabomarka i går. Den og alle kompisene, det var en helt flokk av dem faktisk. Ikke 100% sikker på hva den er, men antagelig en grønnstilk. Jeg syntes bestemt at de var større enn rødstilk og grønnstilken skal være mindre, men den ser helt ut som på bildet av grønnstilk så...

Når sommeren har vart en stund, begynner det å komme gode grønne (billige) druer i butikken, og man begynner å få lyst på fårikål etterhvert som sauene tas ned av marka. Høst, kalles det. Nå er det høst. Og da må vi forberede for vinteren, den er jo neste ut!

Gubben har gjort drivhuset enda sikrere i dag, festet alurammen til trerammen som er spikret inni. Og så er nå stolpeskoene for leveggen støpt fast, og vi (!) skal visst snekre levegg i helga. Selv har jeg plantet de "viktigste" plantene i det siste som var ledig i pallekarm. De store staudene vurderer jeg å rett og slett spa ned i potetlandet når poteten er tatt opp? Hva tror man om den planen? Dårlig?

Sneglene yngler for tiden. Skikkelig ekkelt. Jeg er så utrolig glad for at vi ikke har de derre digre sneglene, for hadde alle disse vært store så hadde det jo vært håpløst å gå i hagen.
Yæk!

Planlegger ellers hva jeg skal plante langs leveggen. Der skal jeg ha klatreplanter nemlig. :) Jeg har jo savnet steder å sette klatreplanter, og nå får jeg det. I mellomtiden har jeg plassert alle klatreplantene på malplasserte steder da... Jaja, jeg får skaffe meg fler, he he. Bra plan.

4 kommentarer:

ASSA sa...

Grattis med utmerkelsen, jeg er nok sikker på at du er en av brikkene til at dere er Årets hagelag!

Se i hagebloggen min det ligger en Award til deg der.

Lisbeth sa...

Sikkert helt topp å sett staudan i potetlandet.. så lenge du får de opp igjen før potetlandet ska freses og forres i mai engang.... Snegla e en del av økosystemet... bærre et godt tegn, så lenge d ikke e den der Liberiatypen... (eller ka de heit..)

Miamaria sa...

Å så artig, har jeg fått en award? Jeg pleier da kikke innom bloggen din Assa, men det har jeg altså ikke sett. :) Tusen takk! :)

Da går jeg for potetplan.

Miamaria sa...

Nå er den bestemt til å være BRUSHANE!!! Det var stilig. Mye stiligere enn grønnstilk. Jeg er storfornøyd.