lørdag 20. mars 2010

Det sås og prikles - og snør - fortsatt.

Nei det er nok ikke kommet så langt som blomster her ennå, men man kan jo vise et irisbilde og glede seg litt til våren likevel. :) Her er det fortsatt minusgrader og melder det samme så langt som langtidsvarslet gjelder. Og for en time siden eller to, så snødde det. Vannrett. Våren lar nok vente på seg i år.

På planterommet vokser det fint, det er mye som er priklet. Tomatplantene har begynt å få litt størrelse, karamelliljene er blitt så store (de er overvintret altså, ikke sådd i år) at jeg må vurdere å ta dem inn i stua snart. Men jeg mistenker at det kan bli for varmt for dem? Kjøkkenbenken foran vinduet er helt  full av såpotter nå, druebegre gir god plass til småplanter men er ganske store. Det er en del prydgress oppi de pottene, og så har jeg sådd en hel pose med Rudbeckia 'Cherry brandy'. Håper den slår til, for den er veldig fin.

Måket fram drivhusdøra her om dagen, men det er nok litt tidlig å starte opp der inne fortsatt ja. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mine karamelliljer står inne i stua hele året. De blomstret før det ble utplantingstid det året jeg sådde dem. Siden har de blitt stående, for jeg er usikker på om de tåler en nordnorsk vinter. De blomstrer utpå seinsommeren inne i vinduet her. De er i grunnen en stor skuffelse, for blomstene er mye mindre enn jeg trodde da jeg sådde dem. Jeg tror faktisk deres dager her på jorden snart er over. Randi M.

Miamaria sa...

Å! Sier du det, altså! Ja da skal de da ikke stå inne på planterommet og bruke plass der særlig lenger! Takk for tipset! :)

Tove sa...

Cherry brandy slår bankers til :-)

Ellen Walnum sa...

Stakkars dere med all den snøen dere får:( Her er det forhåpentligvis over etter 3 mnd. Har vært vidunderlig vårvær i dag:)

Mimmi Hek sa...

Jag sådde också en del tomater och chili. När så solen började lysa in genom fönstret kom trötta flugor fram och började surra på rutan. Det blev för mycket för vår ena katt. Han hoppade upp och välte ner hela sådden, allt låg upp och ner när jag kom. Skrapade upp jord och frö i dom olika krukorna vilket innebär att allt kommer att sticka upp i en otrolig röra.