fredag 23. april 2010

Det våres, absolutt

Nå begynner det å bli vår her. Nå er alle klosterklokkene i blomst, snøklokker og krokus er på god tur etter. Jeg gikk en runde i bedene i går for å se hva som spirte og løsne litt dausenn (jeg lar det ligge for beskyttelse, men synes det er greit å løsne det før det blir for mye spirer som kan ødelegges) - mye spennende å se. Aconitum Red Wine - den burgunder klatrehjelmen - ser ut til å kunne bli spennende i år. :) Aconitum ser generelt ut til å være tidligspirende, det er liv i mange av dem allerede.

På bildet ser vi ehuset jeg har laget nede ved naustet. Fant jo et reir i fjæra for et par år siden, så tenkte kanskje det kommer flere hvis vi prøver å legge litt til rette. :) Forsøket verdt. :) [url=http://padlemia.blogspot.com/2010/04/kjapp-tur-til-verholmen.html] Her er forresten[/url] litt fra siste padletur, for de som vil se.

På planterommet og i drivhuset er det både positive og negative ting som har skjedd. En natt glemte jeg vinduet åpent på planterommet, så der var nede i 0 grader. I drivhuset var det en dag jeg ikke åpnet opp (har ikke montert lukeåpnerne ennå, må prøve å få gjort det i løpet av helga.), så der var det nærmere 40 grader. Og verre - jeg hadde ikke husket å vanne! Det samme gjaldt planterommet... Så der har det vært mellom 0 og 40 grader i det siste, her blir det tøffingene som overlever.

- MEN en positiv ting er at det har begynt å spire mer i drivhuset. :) Det er kjempegreier! Endelig. Må ta meg en økt med prikling nå snart. :)

7 kommentarer:

Elisabeth sa...

Der var det tempraturforskjeller ja, du får satse på at de fleste er tøffinger ;)
Lykke til videre med sådden, og riktig god helg :)

Ellen Walnum sa...

Fordelen med at plantene står i drivhuset fra de er småttinger er jo at de venner seg til temperatsvingninger og forhåpentligvis blir litt tøffere enn de som har jevn temperatur hele døgnet. Jeg syne forresten plantene tåler det utroligste som de ikke burde tåle:)....godt at de fleste av dem ikke vet det og vokser utfortrødent videre.......

Red Hobbitt sa...

Ja, er det ikke ei herlig årstid? Egentlig litt godt å høre at flere surrer med åpne/lukke og vanne. For ikke å snakke om når jeg glemmer å flytte potter som spirer inn på planterommet og de er gule, lange og tynne sånn helt plutselig.
Ha ei fin helg, Miamaria. Ser ut som værgudene har forbarmet seg over oss igjen.

orchis sa...

Oisann! 0-40 er omtrent som årsforskjellen her. Men som Ellea skriver, planter tåler mye mer enn vi tror eller hva som beskrives som ideelt. Det som ikke kverker dem, styrker dem! :)
God helg.

Miamaria sa...

Det ser ut som det meste overlever, men det er en del som er passelig pjusk og på grensen ut. :( Tror imidlertid jeg skal berge meg tomatplanter, toppene er ok (så langt) på noen. God helg til dere også. :)

Kristin Aurdal sa...

Huff håper du berger det mest. Jeg fikk montert opp åpnere til taklukene i påska, heldigvis. Vi fikk noen dager med sol og det er greit å slippe å bekymre seg når en er på jobb.

Tångsnällans blogg sa...

Hej! Kul att du tittade in hos mej och min lilla gröna koloni! Välkommen tillbaka! Ha det gott/ hälsningar från Leni