fredag 9. april 2010

Prikleprikle - innflytt drivhus

Jeg flytter nå inn i drivhuset. Ikke sånn ekstremt, men begynner nå med en og annen av noen sorter - som jeg har flere av. Det er nemlig fullt inne, så sånn må det bli. :) Staudepottene har kommet dit den siste tiden, i dag ble de satt utover og jeg tror faktisk jeg har observert den første spiren også. Hurra!

Prikling, ja. Jeg var hos ei hagedame i går og hentet rester, som hun mener blir for store til priklekvelden vår. Så jeg skal prikle en del for hagelaget og så får vi se. Noe var det masse av, for å si det sånn. Her kommer en slags liste, skrives av merkelapper så det er neppe helt riktig men sånn cirka navn:
Ruta graveolens (vinrute) (OBS - gul)
Sorbus commixta Ullung (rogn med fin høstfarge)
Physochlaina orientalis (ser ut som hekseplanten jeg har sådd selv)
Sanguisorba menziesii (blodtopp)
Thalictrum aethusifolia
Dianthus amarenisis
Penstemon rupicola hybrid
Carex pendula - Stilig gress!!!
- Noen er veldig vanskelig å tyde, jeg skriver med så tjukk tusj. Skulle skrevet av de opprinnelige lappene, men så langt tenkte ikke jeg dessverre.

Første klosterklokkeknopp er observert. Første småmåse hørt i dag, storspove i går, vipe dagen før der. Tjelden noe før der igjen, og hegrene flyttet opp i granskauen oppafor her uka før påske. Det meste av vårtegn har altså dukka opp - linerla mangler.

Julerose har daua. Den burde vel være livstegn av nå når snøen gikk?

- Og de av dere som ikke har sjekka padlebloggen min i det siste må gjøre det, for turen 2. påskedag var helt fantastisk flott.

3 kommentarer:

Tove sa...

Du burde nesten ha en innflyttingsfest :-) Lykke til med prikling og resten av innflyttingen ;-)

Gerd Hay E. sa...

Så heldig du er som kan padle!

Mari Anne sa...

Julerosa kommer tidlig, men ikke gi opp. Så lenge den ikke er råtnet er det håp.