onsdag 13. april 2011

Endelig skjer det ting

Endelig skjer det ting ute, man kan se at det blir både vår og sommer i år også. Ting blomstrer allerede, faktisk. Genibedet beviser nok en gang at man kan ordne seg tidligere vår ved å tenke gjennom hvor hen man planter ting. Her er det flere uker tidligere vår enn andre plasser på tomta.

Her om dagen tok jeg en liten runde i drivhuset. Der er ikke klart ennå, men nå er det i hvert fall noe bedre plass der. Gammel jord er kastet ut, potter ryddet og litt diverse. Noe mer gjenstår - men snart er jeg klar.

Inne er jeg seint ute, men det vokser nå litt. Har tatt litt stiklinger av diverse, tomat og physalis vokser fint på planterommet. Fant noen liljeløker avglemt i drivhuset, de ble tatt inn og ut av pottene. Der hadde det goodygoody dannet seg småløker, som nå har blitt plassert i godt gjødslete potter for oppfeiting. :) Her skal det bli nye løker. De gamle har også fått ny jord i potta.

Flere kule stauder ser ut til å ha overvintret. Dessverre har ugresset i bedene også gjort det - jeg må ta en sjau snarest mulig for å fjerne det nå mens det er lettest å se dem. Kjedelig, men mindre jobb nå enn seinere.

Og så må plenen rakes. Årets brøytere har lagt halve veien innpå der, ser det ut for. :(

Men det blir vår og sommer i år også! Om flere skulle ha vært i tvil.

- Bildet er av en djævel som selvsagt er tidlig ute, løvetanna. Men dette er den rosa sorten, så det var faktisk fint å se at den har overlevd. :D

3 kommentarer:

Giga sa...

Hallo. Vel, dessverre, nå må jobbe, for å senere se de vakre blomstene i hagen. I dag har jeg kikket nøye på bildet og tittelen minnet meg om mitt opphold i Norge for tre år siden. Hilsen

Villrose sa...

Ja , det er genialt å plante juleroser og legge vårløk der det tiner først! Tar bare noen år å skjønne hvor.

Miamaria sa...

Ja det er i hvert fall om å gjøre å plante noe der snarest mulig straks man finner det ut! :)