søndag 17. april 2011

Liljer som råtner. :(

Kul, mørk spire. Hekseplante.
Ja dessverre, liljer kan råtne. :( Jeg var ikke med på import i fjor, men en elskverdig sjel sendte meg en løk av hver sort hun hadde bestilt. Så blei jeg med likevel. :D Disse potta jeg og satte i drivhuset, plasserte ut etterhvert. Funket flott. Gjødslet godt i pottene, så løkene skulle bli feite. De fleste fikk stå i pottene sine over vinteren - la dem på siden så de ikke skulle fylles. Men antagelig for seint. :(

For i dag har jeg sjekka de resterende, og der var det to som var så råtne at jeg er ikke sikker på om det blir noe som helst av det lille harde jeg klarte å finne inni alt råttengaumet. :( MEN særlig en løk var ikke råtten i det hele tatt, og den var blitt STOR! Sånn skikkelig stor altså. Kjempefint!

Alle løkene hadde produsert en del småløker. Disse skal jeg sette i potter med god gjødsling, og så bærer det antagelig ut i drivhuset for oppfeiting, så de får lang sesong. Satser på at det funker bra.

Har gjort klart noen sorter til for såing, så får vi se om jeg husker det i morra.

- Drittvær - det sludder!

3 kommentarer:

Linda sa...

Huff da ja våren er en tid for litt leie oppdagelser også:( Ikke alt som klarer seg gjennom vinteren like godt... Men krysser fingrene og ønsker deg lykke til med småløkene:)

Miamaria sa...

De kommer nok rett inn i drihuset, så ikke regnet tar dem også. Eller snøen, som det er blitt nå i mellomtiden...

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Jeg har hatt en del staudekopper overvintrende på plantebrett. Det var ikke veldig lurt. Jeg har ikke vært oppmerksom nok når snøen begynte å tine. Koppene har blitt stående i vann,og mange av plantene var råtnet :(
Kommer nok til å sette alle ned i jord i kaldbenken for overvintring heretter.