fredag 22. april 2011

Flott vårvær, kule Meconopsis-småttiser

I dag klarnet det opp og ble flott vær. Fin dag for å ta det med ro og pusle i hagen. Kunne nok padla i dag, men det får vente. Det er såpass masse som må gjøres her nå, at det måtte prioriteres. Noen tomater har blitt pottet om, og noen aurikler har kommet i jorda ute, i en av baljene ved drivhuset.

Der fant jeg først en liiiten liljeløk, var nå glad for det at den hadde overlevd der i det hele tatt. Hadde jeg ikke regnet med. MEN da jeg gravde videre fant jeg maaange flere småløker, og to STORE. Så den hadde ikke bare såvidt overlevd, men formert seg noe allmektig. Stilig. Husker ikke hva den het, men den var rød/dobbel. Flott!

Meconopsisen på bildet finner jeg ikke navnet på, men det må være den som har sådd seg i det ene bedet. Fullt av småplanter, som jeg skal plante i potter etterhvert. Ellers er det forskjellig som titter fram her og der - sågar fant jeg en hundetannløk OPPÅ et bed i dag. Ingen røtter, men et blad var det jammen meg kommet ut av den likevel. Sneglespist og trasig, stakkar.

Har rydda litt planterester her og der, og rabarbraen har fått seg kompost. Det spretter overalt!!!

- Håper ikke det blir ALT for masse vinter igjen før sommeren, da er det mye som kan fryse tilbake.

2 kommentarer:

Linda sa...

For noen herlige funn du har gjort:) Og den meconopsisen er je helt bedårende:) Meconopsis står fortsatt på ønskelisten min, kanskje til neste år:) Ha en masse god påske:)

Giga sa...

Kwiatek śliczny i nie dla ślimaka. Pozdrawiam i Pogodnych Świąt.