onsdag 15. juni 2011

Peregrina, lumnitzeri, knallvær, full rulle

Endelig kom Dicentra peregrina i blomst. Den skal visst helst sås av ferske frø, denne. Jeg fikk ferske frø fra Magnar et år fuktig innpakket i pose, men de ble litt avglemt før de kom i jorda. Så spirte de heller ikke første året, og jeg regnet med å ha fått som fortjent. Men, året etter sto det noen meget mistenkelige spirer i potta - nesten alle frøene må ha spirt, jeg fikk seks planter. Dessverre ble ikke alle så store at de klarte seg gjennom vinteren, jeg tror jeg har tre igjen nå. Enda så liten at da jeg så knoppen trodde jeg det var hele blomsten, at det ikke ble mer i år. Men se her, nå er det en helt perfekt blomst ute - og flere er på tur. Den er kommet fint i leirkrukke med pyntesand oppå - denne skal på hagelagets utstilling i helga. :D

I bedet ute har jeg funnet en dianthus som skal til å blomstre for første gang også, Dianthus lumnitzeri heter visst den. Spent på hvordan den er, antagelig ganske fin. Nå skal jeg skrive en ny lapp til den, før teksten forsvinner helt, var ikke mye tusj igjen der.

I kjøleskapet ligger en paibunn - jeg skal prøve meg på rabarbrapai. Med banan og jordbær oppi også, den er utrolig fantastisk god når man smaker den hos han som kan lage den. (Vi har en i hagelaget som er nærmest berømt for den paien.) Så får vi se hvordan min blir, jeg skal nå gjøre et forsøk i hvert fall.

Nå må jeg ut i sola (vi har isvær hver da nå for tiden) og se om jeg finner flere overraskelser stående i bedene. :)

2 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Den var virkelig nydelig. En sart, vakker rosafarge. Ta godt vare på denne, tenker deet blir mange misunnelige blikk på utstillinga :-)

krepsemor sa...

Gratulerer med flott selvsådd plante =) Jammen er det grunn til å være stolt! Og for ikke å snakke om din Dianthus lumnitzeri. Jeg googlet den, og det er virkelig en nydelig plante!