fredag 7. november 2008

Fredag, chat og avslapping

Gubben er på havet så det skjer ikke noe mer i drivhusprosessen for tiden. Og ellers har det også vært lite å melde herifra, så derfor ingen innlegg fra meg de siste dagene. I dag kom det konvolutt med katalog fra Plants of Distinction. :) Ikke at jeg skulle bestille derifra, men vi får se hva det blir til. Har ikke turt å åpne dem ennå.

Var en tur innom legen i dag for noe helt ufarlige småtterier. Med meg hjem fikk jeg ei sprøyte. Ei ekte ei, med sånn spiss og allting. (Ja, jeg klarte jo til og med å stikke meg til blods på den før jeg kom meg fra kontoret, he he he, kløna.) Det var en idé om at det skulle hjelpe for fobien på ett eller annet vis. Og så bablet han noe om terapi. Litt pussig for da jeg sa at sånn tankefeltterapi tror jeg ikke noe på for min del da var han så enig så enig. Men kognitiv terapi, jo det skulle være så veldig bra. (Ikke at jeg vet hva det er, selv om jeg har slått det opp i ordboka så skjønner jeg ikke bæret.) Jeg tror nemlig ikke noe på sånn der "legg ut om alt du klarer å huske i barndommen din og la meg analysere"-greier heller. Men kognitiv er kanskje en annen variant, som sagt jeg aner ikke hva disse rare ordene betyr.

Vel, jeg er heldigvis ikke sjuk så det går helt fint! Men jeg tror altså at det er en lur plan å fjerne den sprøyta fra håndveska mi, ellers tror vel folk at jeg er helt gal (eller narkoman?) hvis jeg en gang må tømme veska på et bord for å finne bilnøkkelen. (Skjer relativt jevnlig.)

Så har jeg føyd Toveve-frøene og Inger Karin-frøene til den planlagte sålista mi. Endelig.

Ellers så skal jeg bare surfe etter drivhusting i kveld, se på tv og sitte på chatten. I morra satser jeg på like fint vær som i dag, da skal jeg ta kameraet på runde. Og så skal jeg dra for å kjøpe bokser til å ha diverse i på planterommet/drivhuset. Og når det lir utpå dagen så drar jeg til Henningsvær på firmafest! Aner fortsatt ikke om gubben rekker heim i tide, men det får så være. Jeg er påmeldt, og drar uansett. Viltaften er det de skal ha, det høres kult ut.

7 kommentarer:

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

Jeg tror kognitiv terapi handler om å få hjelp til å oppdage hva du tenker i en situasjon, og finne ut om det er noe å fortsette med - å tenke sånn, eller om du kanskje kan tenke annerledes.

Jeg fant dette på nettet:
"...Beck erfarte at det var langt mer effektivt hvis han fikk pasientene engasjert i å reflektere over de negative tolkningene, og deretter viste dem hvordan de kunne realitetsteste antagelsene. Beck registrerte at det var mønstre av tankefeil som gikk igjen. Det var avgjørende å få pasientene til å skifte tenkningen fra å være absolutt til å bli spørrende."

Svært lite preget av mumbo jumbo, tror jeg. Særlig siste setning i sitatet er svært treffende ifht det jeg har hørt og lest om temaet.
For øvrig ble jeg nesten 100% kurert for en plagsom høydeskrekk i løpet av et par minutter, stående i gardintrapp på dugnad i sommer. Tankefeltterapi. Jepp!

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

ps:
glemte lenka

http://www.kognitiv.no/FullArticle.aspx?m=434&amid=2031

og 'kognitiv' betyr noe med 'å tenke' - tror jeg, uten å slå det opp. Kognisjon er tenking, i alle fall. Men, det visste du nok .-)

Juni sa...

Lykke til med kamerajakt i morra!

Miamaria sa...

Takk begge to! :)

Charlotte sa...

Oj oj.. terapi er da artig? Jeg synes slikt er så interssant. Kunne nesten ønske at noen ville grave seg inn i min hjerne og fortelle meg hva som egentlig skjer der inne til tider. Ha-ha!!
Flyskrekken min burde noen gjøre noe med i alle fall.

Lykke til med drivhussikling.

Anne på Moseplassen sa...

kognitiv terapi heter vel adferdsterapi på norsk?
Uansett, ikke noe graving. Man ser på situasjoner - hva tenker og føler du i situasjonen, dokumenterer og bekrefter, og forsøker så å finne alternative måter å se på situasjonen på.

kognitiv terapi er fint om man har låst seg i vaner. Altså tankevaner. Man bruker det for å avdekke underliggende tanker, lufte de ut om du vil. Men man graver ikke ned i barndommen, man ser på hva du tenker og føler der og da.
hm, jeg er ikke ekspert på dette, vrient å forklare.. men det brukes mye mot fobier i allefall.

Miamaria sa...

Det høres jo absolutt mer aktuelt ut enn sånn vanlig "tøv" ja. (Ikke tøv for dem det funker for, men i mitt tilfelle funker det ikke, dermed tøv.) Rent bortsett ifra at jeg vet jo allerede hva jeg tenker og jeg vet hva jeg BURDE tenkt, men det hjelper jo ingenting...