torsdag 25. desember 2008

Jippi, nå er det vår?

Slenger inn et julebilde her for å vise at jeg ikke har gått HELT av skaftet. Å antyde vår med juletre i stua er muligens LITT drøyt, muuuuligens sier jeg - men det er mye som minner om det nemlig!

I går sein kveld kjørte vi hjem, og det yr-meldte slapset var ankommet. Vi var fornøyde med avgjørelsen vi hadde tatt tidligere på dagen, om å kjøre på piggdekk-bilen, og ikke den med behagelig varme i setene men piggfrie dekk... Glarholke, kaller vi sånt her. I natt har det også vært ganske masse vind, så da jeg sto opp i morges så det ut som vår ute.

Og etter en runde i hagen nå nettopp, har jeg funnet flere vårtegn. Det jeg skulle se etter var julerosene, om det ikke var begynt å bli noe action med dem. Det var det ikke (men de hadde grønne, fine blader), men derimot sto en kaukasusprimula med ferdig blomsterknopp og bare ventet på litt sol (den kan nå vente en stund, he he) så den kunne slå seg ut. En lilla kubjelle sto også med knopp. Vet ikke hva de tenker på jeg, kanskje de er like ivrige på vår som meg?

Ellers så forløp nå julaften på vanlig vis, egentlig. Mat, familie og pakker. Økonomisk bidrag til drivhusting gjør at vi nå kjøper den dyre ovnen som gubben har lyst på, istedenfor en sånn liten, enkel vifte som jeg har hatt råd til... Trenger jeg si hurra? ;)

Så kan jeg ellers rapportere at juletreet utvikler seg som forventet - kongler drysser når de kommer inn i varmen. ;) Konglene var ganske lukket da treet ble tatt inn, altså befinner det seg masse frø der og nå i varmen slippes de løs... Velvel, det er verdt det, fortsatt. ;)

6 kommentarer:

Pusepilde sa...

Ja, jeg så på gradestokken og konkluderte med at det var i grove trekk samme temperatur i dag som det var når jeg var ute og grov i sommer... Akkja.

Fortsatt god jul :)

Sigrid sa...

God jul fra Hadeland :-)

Ellea sa...

God jul fra meg:-)
Her spirer både krokus og tulipaner for tiden...............

hajal. sa...

God jul til Vesterålen.
Kjekt med vårteikn no når sola har snudd.

Miamaria sa...

:) Takk det samme! Nå r det bare oppi fjellene det er snø her stort sett, de ørsmå flekkene som er igjen nå tror jeg ikke varer lenger enn en time eller to.

Så begynner det vel å snø igjen snart. Blir nesten overrasket om det ikke er snøstorm på nyttårsaften.

Inger Karin sa...

Er vel litt tidlig med vår enda, vi får nok et par kalde måneder før vi egentlig kan begynne å håpe. ;-)
Nåja, man har da alltid lov til å håpe, da, og her ser jeg jo at krokus begynner å titte opp. :-)

Fortsatt God Jul, miamaria!