søndag 28. desember 2008

Så var de bildene borte - og snøen det samme!

Ja, dette er en snodig jul, værmessig sett. Eller, det er vel ikke så uvanlig på denne tiden av året forsåvidt - men det er nytt vær for hver dag man står opp har jeg inntrykk av. I dag har det ikke blitt lyst i det hele tatt, snøen er borte og det plasker ute. Splæsj.

Jeg prøver å ha system i bildene mine, det kan være en utfordring nå som de er på data. Noen kommer seg aldri til å ordne papirbilder, og så kræsjer maskinen og så er alt vekk. Så ille ute er ikke jeg. Jeg har tatt papirkopier av det meste ganske jevnlig, heldigvis. Jeg har også backup på CD/DVD, pluss at jeg har en ekstern harddisk som jeg også tar backup til innimellom.

Men nå skulle jeg leite fram bildene fra Lisboa i november -06, for det var et der jeg kunne tenke meg å forstørre opp for å henge på veggen. Da viser det seg at hele november -06 er borte vekk! Ikke på noen backup heller! Aner ikke hvordan dette har gått til. Heldigvis har jeg de beste bildene på papirkopi, men det er det jo ikke barebare å forstørre opp ifra. Og de litt mindre bra som ikke var tatt ut på papirkopi, de er jo da borte. Skitt.

Så nå driver jeg og ordner. Rydder, ordner backupharddisken sånn at bildene skal finnes lett fra det albumprogrammet i windows, og så videre. Og i går satte jeg rundt 600 bilder inn i album... Vi har visst gått litt bildemessig amok på siste Malta-ferie - over 200 bilder bare på den... Og da har jeg nesten ikke printet ut noen hagebilder...

Jaja. Juletre dufter deilig. Gubben har fått til å lage brød som ikke er murstein! I morra er det jobb igjen... Gubben leser bygdebok... Jeg må bestille drivhustingene, ovn, undervanningsbrett osv. i løpet av dagen eller så... (Jippi) Sånn går nu dagan i jula...

Og hva fanden er det som gjør at det har begynt å ta år og dag før mine innlegg kommer i hagegalblogglista? Grrr. RSS-feeden min tar dem ganske raskt.

1 kommentar:

Inger Karin sa...

Hagegalblogglisten er håpløs, vi kan bare gi den opp. Nå sist tok det 1,5 time lenger å få den opp der enn på moseplassens oversikt. Forstå det den som kan!

Takk for at du minnet meg på at det var tid for backup av laptop'en igjen, nå er det gjort. ;-)