onsdag 18. februar 2009

I dag har jeg engasjert meg

Til slutt rant det over, nå har jeg skrevet avisinnlegg. Det skjer sånn rundt hvert sjuende år eller noe sånt. Tema er "Omsorg i Sortland". Jeg har ikke familie her i kommunen som er i det systemet der, men det provoserer meg likevel kraftig hvordan ledelsen i den sektoren der framstår, og hvordan folk opplever å bli møtt når de sloss (ja for det er en kamp) for at deres familiemedlemmer skal få den hjelpen de har behov for. Jeg kan ikke klare å sette meg inn i hvordan det er, jeg er bare sjeleglad jeg slipper den kampen.

For å ta et eksempel, så KAN man være så heldig at man får trygghetsalarm. Men det er slett ikke sikkert likevel, at du får et sånt nøkkelskap, sånn at de kommer seg inn for å hjelpe når alarmen er utløst...

Men sånt er intet problem, man kan da legge nøkkelen hos naboen? (Som om naboer alltid er hjemme!) - Eller man kan la være å låse døra selvfølgelig, det har jeg hørt om at folk har blitt spurt, om de nå egentlig hadde så mye av verdi at de virkelig måtte låse døra? - En sånn respektløs holdning de eldre møter, jeg blir rasende! Det er da ikke bare for verdiene man låser døra, det er da ikke morsomt at fremmede kommer inn uansett. (Politiet pleier jo til og med å advare de eldre mot disse omreisende lurendreierselgerne som farter rundt i området fra tid til annen.)

Jaja, dette har jeg ikke en gang nevnt i mitt innlegg. Jeg har bare tatt for meg han der omsorgssjefen som jeg virkelig lurer på hva holder på med. Jeg håper det blir lenge til neste gang jeg blir provosert nok til å skrive leserinnlegg, for jeg får hodepine av å bli så sint. Men når de den ene dagen sier "hva, har damen ventet i ett år for å få trygghetsalarm! Nei sånn skal det ikke være, det må være en glipp, jeg skal sjekke og ordne opp" - for å neste dag, ååååå nei det var ikke penger, vi har for få alarmer, det bare ER så lang ventetid.

Og så er han frekk nok til å kalle det at han har "tatt grep" ved å snakke med noen så de skal prøve å kanskje få det inn i 2010-budsjettet. Håh! Det imponerer ikke meg.
(Det er samme mannen som ikke fant plass i 2009-budsjettet som nå var meget opprørt altså i går, over konsekvensen av at det var for få alarmer... Det sier jo litt om hvor mye kunnskap de skaffer seg før de prioriterer...)

- Men nå har jeg altså skrevet innleget, det er på trykk i morradagens avis og jeg skal nå prøve å legge saken bak meg. Det har jeg planer om å gjøre ved å gå gjennom frøboksen og finne ett og annet å så... ;)

5 kommentarer:

New Dawn sa...

Så fott at du engasjerer deg. Selv har jeg blitt sløvere med årene, dessverre, og styrer på med mitt uten at jeg hisser meg nevneverdig opp over styre og stell.
Synd i grunnen, for det er ikke mangel på tid som gjør det.

ToneM sa...

Jeg så innlegget i lokalavisa i går og tenkte mitt: Denne personen må være dårlig orientert om hvilke regler kommunen vår praktiserer i fht. ordninga med trygghetsalarm.
Vi søkte om trygghetsalarm til mora mi for flere år sia. Da hadde hun to ganger opplevd innbrudd i heimen etter å ha lagt seg om kvelden.
Hver gang vi purrer på alarmen, får vi høre at det er ikke nok alarmer til alle, og at det er behovsprøvet. Mora mi er snart 92 år, hun ser og hører meget dårlig, har hjerteproblemer og plages med svimmelhet. Og hun bor aleine.
Til tross for dette er hun ikke funnet verdig til å få en kommunal trygdealarm...
Takk skal du ha for at du engasjerer deg!

MYHRA sa...

Godt jobba! Det er fint at noe bryr seg. Jeg har sluttet å være stille, har ikke satt inn noe innlegg enda. Det er utrolig mye å ta tak i, greit å ikke bare sitte stille og godta at sånn er det bare. Så aplaus til deg for flott engasjement.

Miamaria sa...

Nå skal visst ordføreren ta affære, det skal redegjøres i førstkommende formannskapsmøte, så skal de se på hva de kan gjøre med saken.

Anonym sa...

hvorfor ikke:)