søndag 22. mars 2009

Sju tomatsorter i jorda

Da har jeg endelig kommet meg til å så tomatene. Nå kommer det til å bli sånn at om drivhuset kommer opp i tide så kommer de dit - har jeg ikke drivhus når de må flyttes ut av planterommet, ja, så får det værsågo bli plass i stuevinduet. Men vi satser på at drivhuset kommer opp om ikke alt for lenge. Jeg kan ikke vente til høsten med å så dem uansett.

Disse sortene har jeg sådd:
Gardeners Delight
Bloody Butcher
Marmande Super
Long Banana
Tiny Tim
Purple Russian
Ildi

Jeg har sikkert sådd ti ganger flere enn jeg trenger, men det som blir til overs har jeg planer om å sette i småsmå potter og ha til priklekvelden i hagelaget. Håper ikke den blir alt for lenge til den heller...

Ellers så har jeg befridd et par passiflora (pasjonsblomst) fra frøhatter, så nå kan bladene få folde seg ut. Jeg tror jeg klarte det uten å skade bladene nemlig. Da har jeg mer enn ett eksemplar av den ene, det er slett ikke verst! :) (Bildet er av en som tidligere ble befridd, den fikk skader på frøbladene men ser ellers ganske ok ut.)

Steviastiklingene har det helt fint på planterommet nå etter jeg tok av plastposen, det er helt tydelig bedre luftfuktighet der inne enn på kjøkkenet. Hvis jeg nå bare klarer å holde planterommet uten lus og hvitfly så blir dette bra... Morplanten i stua ser også ut til å komme seg bedre nå som det er mer lys om dagene, og den har fått litt gjødsel i tillegg.

Nå har jeg sjekket fjorårets hagedagbok. Jeg priklet tomater allerede 4. mars i fjor, det må vel si at jeg er en måneds tid seinere ute med selve såingen i år. Puh, det passer i grunnen fint.

2 kommentarer:

Vivi sa...

Ønsker deg lykke til med alle tomatspirene. 10 slag er jo kjempe flott, og veldig mange.

Vivi sa...

7 slag det er mye det også. Går fort i svingene her.