lørdag 16. mai 2009

Knallvær er utedag

Dagens bilde sier vel det meste. Klikk på det, så får du bedre følelsen - sånn har denne dagen vært! :) Sol fra skyfri, blå himmel i hele dag, og heldigvis på en lørdag så vi har virkelig fått brukt været til fornuftige saker - ute! (Det vil si, faktisk har vi fått shinet litt inne også, så det så.)

Det har vært massevis av sommerfugler her i dag, og da mener jeg masse. Det var opptil fem sommerfugler på én klynge kuleprimula på en gang, det har jeg aldrialdri sett før. (Maks to, faktisk.) Det har vært skikkelig artig å springe rundt med fotoapparatet - men jeg ser nå at jeg har visst ganske holdt meg til sommerfugler, det har blitt lite blomster... Men det er ikke så veldig mange nye som har kommet til.

Jeg har plantet blomkarsespirer og sådd sukkererter i kortenden på plattingkassene, der som det er sånn armeringsnetting for å klatre i. Sukkerertene skal selvsagt klatre, og så er det da meningen at blomkarsen skal henge utover på utsiden. Har plantet bare én sort blomkarse, for å få helhet i det. Men den tror jeg også er veldig fin, for jeg hadde sådd mange. Har tre sorter sukkererter, det blir spennende. Fine farger skal det være på blomstene.

Så har jeg begynt å herde planter. Lot dem stå en stund direkte i ettermiddagssola, og så flyttet jeg dem i skyggen og så fikk de stå en stund til. Spent på hvordan det går, men nå må jeg jo. Så har jeg kjøpt murerbøtter for å plante tomatene i, og kukompost for å blande i jorda. (Men den tror jeg var humbugsk, mye torv og annet, og lite ku.)

Så har vi vært i naustet og hentet benk, monster og levegger, så nå skal sommerremediene settes ut i morra. Har også spadd masse planter opp av barnhagen og satt i potter (med merkelapper faktisk!), for nå spirer det som bare det i staudepottene og da må jeg jo ha et sted å sette disse nye. :) Må snart begynne å prikle de første, ser det ut for. :)

Nå må jeg sette meg ned og fullføre Jensen-importlista, har lovet at jeg skulle sende den i dag og nå er det jo snart ikke i dag lenger. Men det er jo såååå vanskelig å bestemme seg!

Så har jeg sjekket lapper, og den pasjonsblomsten (passiflora) som er satt i krukke og definitivt er størst, er caerulea, mens de fire andre er edulis. Så er det notert. :) Må også få notert ang. sukkererter at jeg sådde Gigante Swizzero midt i hver rute pluss hver stang 2,4,6, 8, 10 og 12, Sugar Pod på 14, 16 osv., og Sugar Snap på 1,3,5,7 osv. til helt ut.

2 kommentarer:

Ellea sa...

Hmmm....du har sådd de samme sukkerertene som meg i år du.....

Litt av en produktiv dag du har hatt. Men får liksom ekstra krefter når sola skinner.......og blomsten med sommerfuglen var bare praktfull!

Ha en fin 17. mai:-)

Miamaria sa...

Neimen, hvordan har vi fått til det? Jeg hadde seks poser, men da jeg skulle så endte jeg opp med å velge bare tre av dem på impuls. Kult.

Fin 17. mai ønskes deg også. Her har tåka lettet, og været er samme knall så i går! :)