lørdag 16. mai 2009

Gjenfunnet! Og nytt monster...

Gubben fant nøklene i går. De lå på veien. Ikke der jeg hadde gått inn og ut av bilen på parkeringsplassen - men på veien. Merkelig. Skjønner ikke hvordan de har kommet seg dit, men nå har jeg i hvert fall nøkler igjen - hurra!

Dette er hagens nye monster. Gubben har tatt fram et breiflabbhode, og det står da fint plassert mellom en rose og en peon, foran noen riddersporer (som egentlig bør flyttes, for det står en kul lupin bak...)

Nå skal jeg ut i sola, det er blå himmel i dag også! God helg!

4 kommentarer:

orchis sa...

Den breiflabben kunne sikkert, med noen modifiseringer, funka som revesaks e.l. Dessuten virker den sikkert avskrekkende på evt. plantetyver :)
Godt du fant nøklene.
God helg!

Miamaria sa...

He he he, der er du inne på noe. :) Plantetyver har jeg ikke hatt så mye av, men det lureste er jo å drive forebyggende så man slipper seinere også. ;)

God helg til deg også!

orchis sa...

En ting til... Søkte litt info om pasjonsblomst og pottestørrelse. Fant ut at de trives best i romslige potter. Lagt en link i tråden på Hagegal.

For øvrig er min egen erfaring at jo bedre plass (og bedre jord) de har, jo bedre vokser og blomstrer de. De kan bli ugressaktige under optimale forhold. Røttene søker mange meter ut i alle retninger, og rotskudd kan bli et problem i både hager og fritt utplantet i drivhus. Mange arter anbefales av denne grunn å dyrkes i potter. Bl.a. P. caerulea.

Håper infoen kommer til nytte!

Miamaria sa...

Tusen takk, det var absolutt nyttig! :)