søndag 27. februar 2011

Det blir vår i år også!

Jeg har vært ute og sjekket etter vårtegn. Det er mildvær og vind, da forsvinner snøen fort. Og under den har det skjedd ting i år også. Sakte men sikkert spirer løkene og stikker sine blader opp gjennom frossen jord og planterester fra i fjor.

Klosterklokkene er på vei, men jeg ser at jeg har latt revebjellene frø seg i bedet - det får jeg antagelig svi for i år. Snøklokkene og de hvite krokusene er også i rute. I den klyngen fant jeg også en del spirende løk som var havnet oppå jorda, det var litt tøft. For de var bare å plukke opp og ta inn - de skal straks bli plassert i ei potte med jord, så får de blomstre litt tidligere enn de andre - inne. :) Hi hi hi.

Peonen har også kommet med sitt røde skudd over jorda, det gjorde den vel sikkert i høst. Det er i hvert fall liv i den. Det ser også ut som det foreløpig er liv i peonene fra importen, men de bør jeg nok legge noe over så ikke vårsola tar dem etterhvert. De ble bare klæsja ned i full fart i høst. Håper å berge dem likevel. Peoner er jo virkelig flotte planter. Den som står ved septiken har jeg ikke fått sjekka, der ligger snøen fortsatt tjukk. Men fortsetter dette mildværet får jeg vel sjekka den også om ikke lenge.
I pallekarmene så det kjipt ut. Is. Ikke optimalt. Under denne isen her, er det de små julerosene og blåveisene holder til. :( Det spørs hvor mange som er igjen når det kommer til vår. :( Men det ser nå i hvert fall ut til at det BLIR vår etterhvert i år også, og det er jo positivt bare dét. Like spennende hvert år, men jammen har det blitt det hver gang, selv om det har nå vært veldig seint de siste par årene.

fredag 25. februar 2011

Juhu! Blodbegerspire!

Ja, det var i grunnen alt som skulle meldes. Den første dukket opp i dag - da er det vel knappe 14 dager siden de ble sådd. Bildet er av blomsten slik den kanskje blir - hvis den overlever framover. :)

Det er guffent vær her for tiden, men det gjør at det smelter. Fort. Jeg håper å kunne sjekke bedene for skudd av peoner og løk snart - det er jo straks mars, og i mars pleier jeg å gjøre sånt. :D

Storreservasjon av helgepass til hagefestivalen vår i dag, nå begynner det å ligne noe med påmeldingene også. Dette kommer til å bli veldig bra.

God helg!

onsdag 23. februar 2011

Knekkebrød!

Jeg har klart å lage knekkebrød! Nå har jeg ikke akkurat dyrket ingrediensene selv, skal ikke påstå at de er fra hagen. Men jeg må da legge det ut likevel, når jeg faktisk har fått det til! :)

Veldig enkelt. Kjøp en fix ferdig pose med knekkebrødblanding fra Toro, he he. Jeg syntes den så litt kjip ut, så jeg ville ha i ekstra frø. Enkelt - ta blandingen, og ha i så mye vann som det står. Rør - så ser man hvordan konsistensen skal være. Pøs på med masse gode frø, ha i ekstra vann til man får ca. samme konsistens.

Klæsj utover på bakepapir eller smurt panne, og steik som det står på pakken. Voila!!! Det er helt sjennialt. Sånne knekkebrød er nesten for godteri å regne, bare at man kan spise det midt i uka også for det er så sunt. Herremin, kan det bli bedre. Neppe. Jeg er storbegeistret! (Det eneste er at jeg må kjøpe meg knekkebrødboks nå, for det ble litt teit med en boks som det er julenisse på.)

tirsdag 15. februar 2011

Sesong 2011 i gang!

Da er jeg også endelig i gang. Søndag sådde jeg blodbeger, av egenhøstede frø faktisk! Egentlig burde jeg kanskje sådd noen av de jeg har testet før (som jeg veit spirer) og har igjen av, men jeg tenkte nå ikke så langt før etterpå. Så hvis disse ikke spirer så blir jeg nok fri. Om så, er det vel ingen krise det heller.

Nå er det imidlertid blitt kaldt igjen, så jeg venter med å så tomat. De spirer og vokser så fort, og jeg orker ikke fyre opp planterommet riktig ennå. Jeg bare ser strømregningen vokser i enorm fart straks jeg slår på der inne, he he.

Ellers går det mest i hagehelg, som hagelaget planlegger. Komiteen begynner ikke for fullt før på torsdag, men i mellomtiden har jeg måttet gjøre masse for å spre budskapet. Hagehelg blir det, og det ser allerede ut til å bli bra! Tor Smaaland og Peter Korn, det blir flotte greier. Og så skal vi finne på masse mer også, det ser vi mer på når det blir torsdag. :)

- Men vurder å ta en tur, du også!