lørdag 31. januar 2009

Straks kvitt januar! :)

Her er været som en kjip sommerdag, åtte grader har jeg observert i dag. Men stort sett er det fem. (Vi snakker om plussgrader, bildet er fra noen dager siden...) Jeg går stadig og skuffer snø over staudepottene, men det er jo ikke bare der det smelter bort - det smelter jo også bort der jeg måker fra... Så nå er det løpet snart kjørt.

Var og sjekket fjorårspottene. Noen av dem har peonfrø, så jeg gidder ikke kaste dem bare for de ikke spirte i fjor. Det kan komme forskjellig der til våren likevel. Håpet er ikke ute. MEN det renner ikke bort, det som smelter! Noen står med en pøl vann oppi, andre er fulle av is. :( Det er neppe så bra, tipper jeg. Velvel. Lite jeg kan gjøre med det nå.

Ellers har jeg vært en runde og kikka. Det som er dødt er jo enten dødt eller i vinterdvale, men det er nå litt forskjellig liv. Artig å løfte litt på dødt bladverk her og der, under er der gjerne noen overraskelser. Et sted har jeg et skudd, er nok en løk - men vet ikke hvilken. Fant ingen lapp i nærheten. (Og jeg som var så sikker på at jeg merket alt i høst!)

Et annet problem, er i barnehagen. Der har jorda sunket sammen, småplantene frosset opp i sånne fjelltopper - og det samme med merkelappene, de har også kommet opp. Stikker høøøyt opp, og noen har rett og slett kommet helt opp og ligger løst oppå jorda. Svarte. Da har jeg mistet kontrollen der i år igjen, enda jeg har vært så nøye. Jaja, hvis de fjelltoppene dauer i alle fall, og det ligger det i grunnen an til, så er det jo ikke nøye om de døde er merket eller ikke, jeg har ikke planer om å lage kirkegård til dem i alle fall.

Blomsterbutikken hadde Strelizia i dag. En stor en, første blomsten var akkurat kommet ut. Og det var en del flere på vei. De blomstene er jækla imponerende. Utrolig kul. Det var en plante altså, ikke sånn avskårne greier. Hun sa det var sjelden de hadde det og det kan jeg tro på for jeg har ikke sett en sånn som plante i blomsterbutikk før. (Mulig i utlandet da, men ikke her.) Åh, den som hadde hatt et stort hus hadde kjøpt den tvert! Men jeg har intet sted å sette den. (Heldigvis, nesten, for den kostet sikkert en zillion.)

- Men så gikk jeg derfra og rett inn på Rema, der hadde de Begonia Rex, he he he he. 45 kroner. De hadde 3 forskjellige. Jeg kjøpte én. Foreløpig. Taktisk nok kjøpte jeg den de hadde kun én av, så jeg har fortsatt mulighet til å stikke innom og kjøpe de to andre... Fikk den med meg i en sjampinjongkasse ut derfra. De to tingene, og Vanish, som flere på chatten anbefalte for å få vekk flekken på gulvteppet, av oppnedpizza. Fæl uvane å få pizzaen oppned på golvet. Må slutte med det.

Såh, nå MÅ jeg huske å så paprikasortene. Det er jammen på tide. De hadde forresten ikke fått inn frø i noen av butikkene jeg sjekket. Nå synes jeg de burde få det snart.

- Og så spirte den tredje pellizen i går. Så nå har jeg tre. Får håpe de overlever. Og nå skinner sola inn vinduet!!! Til tross for grå himmel! Ha det, jeg må gå!!!

3 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Wow....Strelizia plante! Den skulle jeg gjerne hatt!! Har noen frø her som jeg ikke har hatt mot til å begynne med. Har aldri vært så glad i sånne femårsprosjekter.

Nå har så mange meldt om Rexer på Rema at jeg tror jeg må bort på min lokale og sjekke........

Alt godt sa...

Eg ler meg i hjel! Kirkegård for daude stauder, det er det neste...

Miamaria sa...

Ja, den streliziaen var urkul! Men den kostet vel også, antar jeg. Bra man ikke har plass til sånne fancy fristelser. (Det er en av de kuleste inneblomstene! Bra jeg ikke har drivhuset oppe ennå, he he!)

- Kirkegård for døde stauder, ja, jeg tenkte ikke over at jeg kunne gi noen en lur idé der...