tirsdag 23. juni 2009

Hagelagets utrykningspatrulje

Jada. I dag fikk gubben telefon fra en kompis. Jeg hørte jo ikke hva som kom i andre enden, men fikk referert kort noe om et bed det kom lite opp i. Joda, de hadde plantet stauder. Lappene sto igjen.

Velvel, da er det bare for en hagelagsleder å rykke ut? Så jeg samlet sammen noen overskuddsstauder (den ene skulle jeg gi bort på hagevandringen i morra så jeg må huske å spa løs en ny) og sommerblomster, tok med staudeboka til Tommy (ganske hardført innhold) og så dro vi avgårde.

Jo, det var et trasig bed, aner ikke hva som har skjedd der. Et par teorier, men vet ikke. Vel, vi endevendte alt, fylte på jord og kukompost, plantet tilbake restene pluss det jeg hadde med - og så skal jeg spa opp litt mer og fylle på etterhvert. Så er oppdraget utført.

Så håper jeg ikke alt for mye dauer. For da står det vel i avisen... He he he

Bildet viser mitt lille "arbeidsområde". Ja det er litt mye greier der, det ser da jeg også. Men ett sted må det jo stå...

Har altså ikke rukket mer i dag. Faktisk ikke noenting som helst. Ikke så verst det heller egentlig.

8 kommentarer:

pappa sa...

Høres ut som du har fått gjort en masse!!? c¨)

Miamaria sa...

Ha ha ha, du har ikke sett det bedet! Det er ikke akkurat så det bugner etter jeg har vært der. ;)

Nei de må nok få påfyll.

Signe sa...

DEt er jo flott med en hagehjelpspatrulje, det er det mange som kunne trengt.

Men hva hadde de planta i fjor da, når ingenting kom opp igjen?

Miamaria sa...

Nei det fant jeg ikke så veldig ut, det var bare to lapper i det bedet. Det ene var lammeøre - og den tror jeg ikke vinteren har passet her, for den har daua både hos meg og den andre hagedama jeg vet hadde, også. Men geranium samobor hadde også daua, det var mer merkelig. Min er blitt gedigen. (Altså kan de få påfyll av den.)

Jeg tror mest at det har vært for tørt i det bedet for vanlige stauder. Bedet var mot sør, inntil en vegg, og det var grus nederst - så duk, og så litt jord oppå. Og de har neppe vannet så mye...

Vi fjernet duken og så skal de vanne mer - og så blir det steinbedplanter fremst i bedet, og litt diverse bakom sånn at vi får se hva som kan overleve der. :)

Ellen Walnum sa...

Tenk så fantastisk å ha en hagehjelp patrulje som rykker ut!! Håper de er både glade og takknemlige:-)

Miamaria sa...

Ja men det tror jeg de er. :) (Helt til det jeg har kommet med også dør, he he.) Det er jo ikke noe artig når ting dauer. Så det måtte vi jo bare få gjort noe med. :) Får se om noe av det nye klarer seg.

Berit sa...

Skal si du går til ekstreme virkemidler for å verve folk til hagelaget! ;)
Nei seriøst talt: Kjempesporty av deg! Herved offisielt utnevnt til utøvende goodwillambassadør for hagesaken!

Miamaria sa...

Hi hi hi, stilig. :D Nå var det litt egoistisk også, for ved å spa opp noe store stauder og gi bort, så får jeg plass til flere små i det bedet. ;)