mandag 6. juli 2009

Prikle

Det er nesten så jeg skulle arrangert priklekveld i hagen. Nå har jeg gått over til dottprikling på noen som jeg har priklet litt av, for å få fart på sakene. Og alle som er sånn "enblads" er satt hele potta i barnehagen. Gresslilje, Camassia og noen flere. Sånn får det bare være. Jeg antar de vokser bedre der de kan få breie seg litt, enn i den lille potta - og priklet blir de ikke før høsten uansett, det må jeg bare innse og ta konsekvensen av.

Gubben har klippet plen så jeg har lagt litt gressklipp her og der. Hah, og hva mer? Jo, jeg har spist den første Physalisen!!! Den hadde falt ned og jeg var først veldig lei meg for at planten hadde begynt å miste fruktene - til jeg kom på at kanskje den rett og slett var moden! Og det var den! Den var dritgod!!! Ikke en gang syntes gubben den var sur. Ikke antydning til grimase! Tusen takk, Marosa!

Joda. Været er tilbake til sitt normale iskalde. Gubben mener at vi blir ikke røde av sola, men vi får røde kinn av den isende vinden likevel... jada. Det stemmer nok det.

Skulle nok ha tatt bilder i dag av ting som blomstrer - men i denne vinden hjelper det ikke selv med stativ - jeg mener, plantene flagrer jo noe allmektig, så. Nå må det løye snart.

8 kommentarer:

Rita Hogefeld sa...

Jada, her har vi frost-roser i kinnene, og nesedråpen er en evig følgesvenn når vi er ute :(

Nå syns jeg jammen vi fortjener litt varme.

Elsa sa...

Det synes jeg også dere fortjener:)

fru Sandeggen sa...

Ja i dag måtte jeg faktisk gå inn. Etter en intens drakamp med å få skilt ei diger brenneslerot fra ei surbærbusk ble det kakao på sofaen. Ny frisk i morra :)

elle-melle sa...

Jeg ønsker dere mye varme og sol, det fortjener dere. Med en så lang og mørk vinter burde det være en lov som sa at om sommeren skal det være både lys og varme i massevis over det ganske land.

Vind er det her også, og jeg liker den IKKE, bare så det er sagt. Spesiellt ikke vesteavinden for den har som oftest lavere temperatur og regn som følgesvenner, og de gir seg skjelden med et kortvarig besøk.

Priklinga di går sikkert greit slik som du gjør det.

Ellen Walnum sa...

Physalisen kommer til å fortsette å falle på gulvet. Det var det som irritrete meg mest med den da jeg hadde den.

orchis sa...

Ligger en utfordring til deg i min blogg - om du skulle ha ork og lyst :)

Miamaria sa...

Takk Orchis! Jeg tar den, men det kommer litt seinere. :)

Ellea, takk for tips. Greit å vite hvor man skal leite liksom. De var supergode, så jeg skal plukke opp ALLE!

Og resten er jeg enig med - vi vil ha varme! Og vi fortjener det! NÅÅÅ!

(Men jeg vet akkurat når det kommer. Den dagen jeg tar ferie og helst vil reise bort... Da får vi over en uke sammenhengende, banna bein.)

Unknown sa...

Sådde physalis i fjor. Men de var IKKE gode. Vet ikke hvorfor. Og de griset til hele drivhuset i lang tid. Men hvis den typen du har er bedre er det jo en hit!